China Stringer Network via REUTERS

16 Μαϊου 2017. Τάνκερ σε σταθμό φόρτωσης στην Κίνα. REUTERS/Stringer/File photo

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν τη Δευτέρα (14 Ιουνίου), φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα τους εδώ και δύο χρόνια, υποστηριζόμενες από την οικονομική ανάκαμψη και την προοπτική αύξησης της ζήτησης καυσίμων, καθώς επιταχύνονται οι εκστρατείες εμβολιασμού στις ανεπτυγμένες χώρες.

Το πετρέλαιο Brent αυξήθηκε κατά 53 σεντς, ή 0,7%, στα 73,22 δολάρια το βαρέλι, κινούμενο στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο του 2019.

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων επιστρέφει στα προ-πανδημικά επίπεδα στη Βόρεια Αμερική και σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, και περισσότερα αεροπλάνα απογειώνονται, καθώς μειώνονται οι περιορισμοί κατά του κορονοϊού, οδηγώντας σε διαδοχικές αυξήσεις μέσα σε διάστημα τριών εβδομάδων για τους βασικούς δείκτες της αγοράς πετρελαίου.

Η διάθεση αυτή ενισχύθηκε επίσης από τη σύνοδο κορυφής των G7, όπου οι πλουσιότερες δυτικές χώρες του κόσμου προσπαθούν να προβάλουν μια εικόνα συνεργασίας σε βασικά ζητήματα, όπως η ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19 και η δωρεά 1 δισεκατομμυρίου δόσεων εμβολίων σε φτωχές χώρες.





ΠΗΓΗ