Ηταν το πρώτο αμιγώς πεντάθυρο και πενταθέσιο, ηλεκτρικό αυτοκίνητο και αποτέλεσε προπομπό για πολλά ακόμα στην αγορά.

Το Nissan LEAF, από το 2010 στην αγορά και με 577.000 αγοραστές παγκοσμίως, στη χώρα μας διατίθεται με δύο μεγέθη μπαταρίας, 40 και 62 kWh, με ισχύ 150 και 218 ίππους, που προσφέρουν έως και 385 χλμ. αυτονομίας. Το μοντέλο έρχεται το 2022 με ορισμένες χαρακτηριστικές αλλαγές, που τονίζουν τον χαρακτήρα του και τον εξοπλισμό του.

sdv

Ξεχωρίζουμε τις εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 16 και 17 ιντσών, το λογότυπο της μάρκας στους τροχούς, τη μπροστινή μάσκα και το πίσω μέρος και τη διχρωμία στο αμάξωμα

Η έκδοση του 2022 παρέχει επίσης μια δοκιμασμένη σουίτα προηγμένων λειτουργιών υποβοήθησης οδηγού, όπως το ProPILOT και τεχνολογιών ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως το σύστημα NissanConnect, με ενσωμάτωση smartphone Android Auto και Apple CarPlay.

sdv

Η τεχνολογία ProPILOT επιτρέπει στο LEAF 2022 να σταματά αυτόματα, να ξεκινά και να διατηρεί μια απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα, ενώ το καινοτόμο e-Pedal παρέχει την επιλογή επιτάχυνσης, επιβράδυνσης και στάσης με ένα μόνο πεντάλ, του γκαζιού, για μέγιστη άνεση εν κινήσει.

Ο απομακρυσμένος έλεγχος λειτουργιών, όπως του κλιματισμού, είναι επίσης διαθέσιμος μέσω της εφαρμογής NissanConnect.

Η Nissan ενισχύει την ηλεκτρική της επίθεση, λανσάροντας 23 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων 15 πλήρως ηλεκτρικών, μέχρι το 2030.





ΠΗΓΗ