Για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου ο τουρισμός κινείται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, έως τα τέλη του Ιουλίου του 2022, είχαν φθάσει 3 εκατ. τουρίστες από το εξωτερικό, νούμερο που αντιπροσώπευε το σύνολο του 2021.

Κατά συνέπεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν, ενδέχεται να πλησιάσουν οι αφίξεις τα νούμερα του 2019, καθώς ο Ιούλιος έδειξε τις προθέσεις του. Συγκεκριμένα, ο φετινός Ιούλιος ήταν κατά 20% αυξημένος σε κίνηση από τον Ιούνιο του 2019, τη χρονιά ρεκόρ. Ειδικότερα, τα ποσοστά αύξησης ανά διεθνή αερολιμένα ήταν: 13% για τη Ρόδο, 8% για την Κω, 31% για τη Μύκονο και 65% για τη Σαντορίνη.

Μάλιστα, το αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου υποδέχεται περίπου 40.000 διεθνείς επιβάτες τα Σαββατοκύριακα, που είναι ημέρες αιχμής, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Το αεροδρόμιο της Κω είχε μέρα που εξυπηρέτησε περισσότερους από 10.000 επισκέπτες από το εξωτερικό και τα μικρότερα αεροδρόμια της Μυκόνου και της Σαντορίνης, πάνω από 6.000 και 7.000, αντίστοιχα.

Η Μεγάλη Βρετανία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για την Ρόδο, ξεπερνώντας τη Γερμανία, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι Ιταλοί στο νησί των Ιπποτών τον Ιούλιο, καθώς αναδείχθηκαν τέταρτη αγορά μετά τους Πολωνούς.

Και στην Κω, η Γερμανία παραμένει σταθερά η δημοφιλέστερη αγορά, ακολουθούμενη από τη Μεγάλη Βρετανία, με τους Ιταλούς να κάνουν την είσοδό τους στις πέντε κορυφαίες αγορές για το νησί του Ιπποκράτη.

Για το νησί των ανέμων, μεγαλύτερο ακόμα μερίδιο σημείωσαν οι Ιταλοί παραμένοντας η πρώτη αγορά για το νησί, με τους Γάλλους να σημειώνουν επίσης αύξηση ανεβαίνοντας στη δεύτερη θέση.

Επίσης, στην πρώτη θέση και για τη Σαντορίνη, βρέθηκε η ιταλική αγορά, ξεπερνώντας, για πρώτη φορά φέτος, τη βρετανική.





ΠΗΓΗ