Gleb Garanich via Reuters

Ο επικεφαλής της Inditex δήλωσε ότι οι πωλήσεις στα καταστήματα, αλλά και οι ηλεκτρονικές επανέρχονται σε όλα τα brand της εταιρείας.

Ο ομιλος Inditex, στον οποίο ανήκει το Zara, ξεπέρασε τον βασικό ανταγωνιστή του, το Σουηδικό H&M, στην προσπάθεια να επανέλθει μετά την κρίση του κορονοϊού, καταγράφοντας στο δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς, πωλήσεις που ξεπερνούν τα επίπεδα προ πανδημίας.  

Οι πωλήσεις της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής πώλησης μόδας παγκοσμίως, ξεπεράσαν τα επίπεδα της περιόδου πριν την πανδημία του κορονοϊού, καθώς τα περισσότερα καταστήματα άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους και ο κόσμος τρέχει για να ανανεώσει την γκαρνταρόμπα του.

Οι πωλήσεις του ανταγωνιστικού H&M, από τον Μάιο έως τον Αύγουστο, παρουσίασαν άνοδο μικρότερη του αναμενόμενου και παρέμειναν κάτω από τα επίπεδα προ πανδημίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό οφείλεται  στα λοκντάουν, ειδικά στην Ασία.

Ο επικεφαλής της Inditex, Πάμπλο Ισλα, δήλωσε ότι οι πωλήσεις στα καταστήματα αλλά και οι ηλεκτρονικές επανέρχονται σε όλα τα brand της εταιρείας και σε όλες τις αγορές, παρά τους περιορισμούς που παραμένουν στην Ασία λόγω πανδημίας. 

«Ξεκινάμε δυνατά την περίοδο Φθινοπώρου-Χειμώνα» δήλωσε. «Η ανταγωνιστική διαφοροποίηση της Inditex είναι μεγαλύτερη παρά ποτέ.»

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι καταναλωτές άλλαξαν τις συνήθειές τους πρόσφατα και στράφηκαν στα ρούχα για δουλειά, καθώς οι μεγάλες πόλεις επιστρέφουν σταδιακά στην κανονικότητα και τα περισσότερα λοκντάουν έχουν αρθεί. Η τάση αυτή ευνοεί τα brand της Inditex brands, μεταξύ των οποίων τα Zara και Massimo Dutti.

Τα καθαρά κέρδη της Ισπανικής εταιρείας για το δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς έφτασαν τα 850 εκατ. ευρώ – σημαντικά αυξημένα σε σχέση με τα 214 εκατ. ευρώ της ίδιας περιόδου του 2020 και 4% υψηλότερα σε σχέση με το 2019. 

Η Inditex ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις επιταχύνθηκαν την περίοδο Μαΐου-Ιουλίου στα 6,99 δισ. ευρώ – 7% αύξηση σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019 – καθώς ολι καταναλωτές αγόραζαν ρούχα για τις κοινωνικές εκδηλώσεις του καλοκαιριού.  

Κατά την διάρκεια της πανδημίας, η Inditex ενίσχυσε την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών αγορών και έκλεισε τα μικρότερα καταστήματά της ανά τον κόσμο, επεκτείνοντας τα μεγάλα καταστήματά της για να λειτουργήσουν ως μίνι κέντρα διανομής. 

Η Inditex ανακοίνωσε ότι το 99% των καταστημάτων της παγκοσμίως έχουν ανοίξει και ότι σήμερα υπάρχουν 6.654 μαγαζιά. Πριν από έναν χρόνο υπήρχαν  7.337.

Ο Ισλα δήλωσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα Zara θα ανοίξει τον Οκτώβριο στο Παρίσι και αποκάλυψε ότι το brand Uterque θα ενσωματωθεί στο  Massimo Dutti τον επόμενο χρόνο. 





ΠΗΓΗ