Lexus

Ακόμα πιο έντονες συγκινήσεις υπόσχεται το ολοκαίνουργιο LX, το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής εκδήλωσης στη Μόσχα. 

Η νέα ναυαρχίδα των πολυτελών SUV της ιαπωνικής μάρκας, θυγατρικής της Toyota, ενσωματώνει τη δέσμευση της μάρκας για την κάλυψη των διαφοροποιημένων αναγκών και τρόπων ζωής των πελατών της ανά τον κόσμο, και πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2022.

Από το λανσάρισμά του το 1996, το LX έχει πουλήσει περισσότερες από 500.000 μονάδες, σε περισσότερες από 50 αγορές παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 60.000 στη Ρωσία και άλλες αγορές της Ανατολικής Ευρώπης.

Όσον αφορά το στυλ, η επιβλητική μάσκα θυμίζει διαστημική κατασκευή, μπροστά υπάρχουν τεράστιοι αεραγωγοί, το καπό έχει τομή, και εν γένει το αμάξωμα είναι τετραγωνισμένο.

Lexus

Το νέο LX, διατηρώντας την παραδοσιακή δομή αμαξώματος για εξασφάλιση αξιοπιστίας, αντοχής και οδηγικής απόδοσης, υιοθετεί τη νέα πλατφόρμα GA-F, που μείωσε το βάρος περίπου 200 κιλών, επιτυγχάνοντας υψηλότερη ακαμψία.

Το νέο LX θα είναι διαθέσιμο ως LX 600 με βενζινοκινητήρα V6 διπλού τούρμπο 3.5 lt με ισχύ 415 ίππους (305 kW) και μέγιστη ροπή 650 Nm και ως LX 500d με πετρελαιοκινητήρα 3.3 lt V6 twin-turbo, με ισχύ 299 ίππους (220 kW) και μέγιστη ροπή 700 Nm. Και οι δύο εκδόσεις θα διαθέτουν ηλεκτρονικά ελεγχόμενα φρένα (ECB) και ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης (EPS), για καλύτερη απόδοση εντός και εκτός δρόμου.

Και οι δύο κινητήρες συνδυάζονται με κιβώτιο 10 σχέσεων, που χαρίζει βελτιωμένη επιτάχυνση, καλύτερες επιδόσεις εκτός δρόμου και οικονομία καυσίμου στις υψηλές ταχύτητες.

Επίσης, ο πίνακας οργάνων διαθέτει την πρώτη διπλή οθόνη της Lexus, 12,3 ιντσών πάνω, που δείχνει τα χειριστήρια πλοήγησης και ήχου και χρησιμεύει ως Multi-Terrain Monitor κατά την οδήγηση εκτός δρόμου. Η χαμηλότερη οθόνη αφής 7 ιντσών εμφανίζει την οθόνη κλιματισμού και χρησιμεύει ως οθόνη που σχετίζεται με την οδήγηση για το Multi-Terrain Select, την επιλογή τρόπων οδήγησης κ.λπ.

Lexus

Υπάρχει δε και Back Underfloor View, κάμερα η οποία εμφανίζει την περιοχή κάτω από το πίσω μέρος του όχημα, σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Η Lexus, θα προσφέρει το μοντέλο σε 5θέσια έκδοση, σε 4θέσια, με δύο ανεξάρτητα καθίσματα πίσω, αλλά και σε 7θέσια, με δύο επιπλέον καθίσματα στην 3η σειρά. 

Το μεταξόνιο των 2,850 μ., παρέμεινε από την πρώτη γενιά, όπως και η απόσταση από το έδαφος, αλλά και οι γωνίες προσέγγισης, ράμπας και αναχώρησης, για καλύτερη χρήση εκτός δρόμου.

Μηχανολογικά, χρησιμοποιείται μια ελαφρύτερη, νέα ανάρτηση Active Height Control (AHC), η οποία επιτρέπει την προσαρμογή του ύψους οδήγησης ανάλογα με το περιβάλλον οδήγησης. Επιπλέον, σταθεροποιεί τη στάση του οχήματος κατά τη στροφή, την επιτάχυνση και την επιβράδυνση, βελτιστοποιώντας τον ρυθμό ελατηρίου.

Lexus

Ως προς την ασφάλεια, διαθέτει διακόπτη push-start γνησιότητας δακτυλικών αποτυπωμάτων της Lexus, για να μειώσει τον κίνδυνο κλοπής.

Στάνταρ και το τελευταίας γενιάς Lexus Safety System +, η σουίτα των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, με διευρυμένο σύστημα Pre-Collision System με νέα λειτουργία έκτακτης ανάγκης, βελτιωμένο Lane Tracing Assist, Dynamic Radar Cruise Control με νέα λειτουργία ελέγχου ταχύτητας και Road Side Assist.

Επίσης, το σύστημα BladeScanTM Adaptive High Beam, επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί τη μεγάλη σκάλα και να αναγνωρίζει πεζούς και οδικές πινακίδες χωρίς να εμποδίζει την ορατότητα των άλλων οδηγών.

Lexus





ΠΗΓΗ