Mercedes – Benz – Global CommuniDaimler AG

Mercedes-Benz C 300

Συνήθως τα plug-in hybrid μοντέλα προσφέρουν αυτονομία έως 50 χλμ. Η Mercedes, έφθασε να διπλασιάσει από το νούμερο, με τη νέα C-Class, η οποία είναι διαθέσιμη σε sedan και station wagon έκδοση, εξαιτίας της μεγάλης μπαταρίας των 25,4 kWh, η οποία είναι τοποθετημένη στο δάπεδο, πίσω από τα πίσω καθίσματα.

Και οι δύο εκδόσεις εφοδιάζονται με δίλιτρο κινητήρα βενζίνης ισχύος 204 ίππων (150 kW), ο οποίος συνεργάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά, ισχύος 129 ίππων (95 kW). Το αποτέλεσμα είναι, η συνολική ισχύς του συστήματος να φθάνει στους 313 ίππους (230 kW), με την τεράστια ροπή των 550 Nm.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, η C 300 e έχει συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου: 0,8-0,6 λίτρα/100 χλμ. και συνδυασμένες εκπομπές CO2: 17-13 γρ./χλμ., με ελάχιστη διαφοροποίηση στην έκδοση C 300 e Estate.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz C 300

Τούτων δοθέντων, η νέα C-Class plug-in hybrid, μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε όλες τις καθημερινές, αστικές μετακινήσεις, χωρίς να ρυπαίνει καθόλου, έχοντας και ισχυρό σύστημα ανάκτησης ενέργειας, που υπερβαίνει τα 100  kW.

Διαθέτει στρατηγική λειτουργίας έξυπνης διαδρομής, που ενεργοποιεί την καταλληλότερη λειτουργία ηλεκτρικής οδήγησης, κατά περίπτωση. Λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως τα δεδομένα πλοήγησης, η τοπογραφία, τα όρια ταχύτητας και τις συνθήκες κυκλοφορίας για ολόκληρη την προγραμματισμένη διαδρομή. Ο οδηγός που επιθυμεί να επηρεάσει το ποσοστό ανάκτησης ενέργειας μπορεί να το κάνει απευθείας σε τρία στάδια που ελέγχονται από διακόπτες πίσω από το τιμόνι. Αυτό είναι δυνατό σε όλους τους τρόπους οδήγησης, εκτός από το SPORT. Επίσης, στη λειτουργία οδήγησης D, μπορείς να οδηγήσει μόνο με το πεντάλ γκαζιού, καθώς αφήνοντάς το, το όχημα επιβραδύνει χωρίς να χρειάζεται να πατήσεις φρένο, παρά μόνο σε έκτακτη ανάγκη και για να σταματήσεις.  

Παρά την ύπαρξη της μπαταρίας, ο χώρος αποσκευών δεν περιορίστηκε – το αντίθετο, μάλιστα. 

Τόσο στη sedan, όσο και στο estate, η βασική γραμμή εξοπλισμού είναι η γραμμή AVANTGARDE. Εκτός από το σύστημα ελέγχου επιπέδου πίσω που περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό, χάρη στην αερανάρτηση που διατίθεται ως στάνταρ, προσφέρονται: σύστημα πλοήγησης με υπηρεσίες πλοήγησης MBUX Navigation Premium, οθόνη οδηγού 12.3 ιντσών + κεντρική οθόνη 11.9 ιντσών, πακέτο πάρκινγκ συμπεριλαμβανομένης κάμερας οπισθοπορείας, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα, σύστημα υποβοήθησης ορατότητας νεκράς γωνίας Active Blind Spot Assist κ.ά. Η C300e κοστίζει 58.250 ευρώ και η C300e Estate φθάνει στις 59.650 ευρώ.





ΠΗΓΗ