Τον Ιανουάριο του 2022, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε το όραμά της για τη μετάβαση του οικοσυστήματος κινητικότητας. Αυτό το έγγραφο περιλαμβάνει μια σειρά από σενάρια για τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας, των σιδηροδρόμων και της ναυτιλίας – ενθαρρύνοντας τις συνέργειες μεταξύ αυτών των τομέων.

Σε απάντηση, η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), η Ευρωπαϊκή Ένωση Προμηθευτών Αυτοκινήτων (CLEPA), το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το εμπόριο και τις επισκευές αυτοκινήτων (CECRA) και η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Ελαστικών και Καουτσούκ (ETRMA), δημοσίευσαν το «Σχέδιο δράσης 10 σημείων για ένα ανθεκτικό, καινοτόμο, βιώσιμο και ψηφιακό οικοσύστημα κινητικότητας».

Οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές θα πρέπει να βρίσκονται στο επίκεντρο του μετασχηματισμού του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, υποστηρίζουν οι ενώσεις. Οι περιβαλλοντικές και ψηφιακές επιπτώσεις της Πράσινης Συμφωνίας θα πρέπει να είναι βασικοί πυλώνες της μεταβατικής οδού, χωρίς να ξεχνάμε τις πρόσφατες διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας που προκλήθηκαν από τον COVID-19 και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχέδιο δράσης 10 σημείων

Ειδικές συστάσεις για τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας





ΠΗΓΗ