Hellenic Chamber of Hotels

Hellenic Chamber of Hotels

Τις έντονες διαφοροποιήσεις που υπάρχουν κυρίως μεταξύ των ξενοδοχείων συνεχούς λειτουργίας των πόλεων και του ορεινού όγκου της χώρας, επισήμανε ο Αλέξανδρος Βασιλικός, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στην οποία παρέστη και ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΞΕΕ, τόνισε πως με δεδομένες τις αβεβαιότητες που υπάρχουν ακόμη στην παγκόσμια τουριστική αγορά είναι ανάγκη για συνέχιση της στοχευμένης κρατικής στήριξης, εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε, στην ανάγκη του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού για την ελληνική Φιλοξενία στις κατευθύνσεις της βιωσιμότητας, του ψηφιακού μετασχηματισμού, της ποιότητας, της δημιουργίας νέων υποδομών και της αναβάθμισης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού. Οι κατευθύνσεις αυτές, σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Βασιλικό, συνάδουν απόλυτα με τις προτεραιότητες της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως αποτυπώνονται στους στόχους του Ταμείου Ανάκαμψης  και του Εθνικού Σχεδίου «Ελλάδα 2.0».

Το ΞΕΕ, πρόκειται να προχωρήσει σε δύο νέες πρωτοβουλίες, την επόμενη περίοδο, όπως το νέο πρόγραμμα για τη βιωσιμότητα στα ξενοδοχεία και ο νέος φορέας «HOTELS FOR» που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, με αποκλειστικό αντικείμενο την ανάπτυξη πρωτοβουλιών κοινωνικής ευθύνης, στηρίζοντας αυτούς που έχουν ανάγκη και προωθώντας τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

«Στο πλαίσιο του ρόλου και της αποστολής  του ΞΕΕ ως θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας,  ενημερώσαμε αναλυτικά  τον υπουργό Τουρισμού αναφορικά με τις θέσεις, τις προτάσεις και τις δράσεις μας τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο καθώς και για την ειδική έμφαση που δίνει ο κλάδος στις σχέσεις του με την κοινωνία. Ο στόχος είναι κοινός, κοινή είναι και η προσπάθεια. Η βιώσιμη Φιλοξενία να γίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής μιας νέας Ελλάδας», ανέφερε ο Αλέξανδρος Βασιλικός. 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι «οι επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού και ειδικά οι Έλληνες Ξενοδόχοι, μεγάλων αλλά και μικρών μονάδων, είναι αυτοί οι οποίοι διαχρονικά δημιουργούν θέσεις εργασίας και εισόδημα, που κινούν την οικονομία και φέρνουν ανάπτυξη στη χώρα. Η δική μου δουλειά είναι να στηριχθούν όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου, να αναβαθμιστούν οι ξενοδοχειακές μονάδες τους, να αναδειχθούν μέσα από δράσεις προβολής, να καταστούν βιώσιμες και φιλικές στο περιβάλλον. Για αυτό εργαζόμαστε πάνω σε 4 πυλώνες: την αναβάθμιση των υποδομών, τη δημιουργία task force crisis management, την ψηφιοποίηση του τουριστικού προϊόντος και το upskilling και reskilling, δηλαδή την αναμόρφωση και αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα».

 





ΠΗΓΗ