Η Vanguard, μία από τις κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων στον κόσμο, θα πληρώσει τους εργαζομένους της στις Ηνωμένες Πολιτείες 1.000 δολάρια (845 ευρώ) αν εμβολιαστούν.

Στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται και εκείνοι που εμβολιάστηκαν πριν την ανακοίνωση της εταιρείας. Άπαντες θα πρέπει να καταθέσουν το πιστοποιητικό τους έως τις 31 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση στην μάχη κατά του κορονοϊού, από αμερικάνικες εταιρείες καθώς τα κρούσματα από την μετάλλαξη Δέλτα συνεχώς αυξάνονται.

Στην Microsoft και την Google όλοι οι εργαζομενοι είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν. Στις Walmart και Uber, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός μόνο για τα διοικητικά στελέχη, ενώ Amazon και Apple δεν έχουν εκπονήσει ακόμα κάποιο πρόγραμμα ούτε έχουν επιβάλλει πολιτικές σχετικά με τον εμβολιασμό των εργαζομένων.

Η Vanguard, η οποία έχει περίπου 16.500 εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ότι τα εμβόλια ήταν ο «καλύτερος τρόπος» για να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού και προτρέπει – ενθαρρύνει τους εργαζόμενους της παγκοσμίως, να εμβολιαστούν.

«Προσφέρουμε κίνητρο στο προσωπικό μας να εμβολιαστεί, αναγνωρίζοντας τον χρόνο που αφιέρωσε ο εργαζόμενος να προστατεύσει τον εαυτό του, τους άλλους και την κοινότητα μας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Vangauard.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πολιτικής του άλλου μεγάλου επενδυτικού κολοσσού Blackrock, που απαγορεύει την είσοδο στα γραφεία των μη εμβολιασμένων υπαλλήλων.

Να σημειωθεί πως το τελευταίο μέρες παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανακοίνωσαν ότι οι μάσκες πρέπει να φοριούνται ξανά σε εσωτερικούς χώρους, τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους μη εμβολιασμένους. Μάλιστα η Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο πελάτες και προσωπικό εστιατορίων, γυμναστηρίων και άλλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να εμβολιαστούν για να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες τους.

Με τα ποσοστά εμβολιασμούνα έχουν μειωθεί το τελευταίο διάστημα σε πολλά μέρη των ΗΠΑ, δημιουργείται – ασκείται πίεση στις επιχειρήσεις και στις Πολιτείες να δράσουν.

Το πρόβλημα δημιουργείται από ορισμένα συνδικάτα που αντιδρούν στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πηγή: BBC

 





ΠΗΓΗ