Θα αλλάξει η αρχική δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, όσον αφορά στο καθεστώς που θα ισχύει για τον Δακτύλιο της Αθήνας.

Ο υπουργός είχε υποστηρίξει ότι επανέρχονται τα μονά-ζυγά, και παράλληλα ότι καταργούνται όλες οι εξαιρέσεις και όλα τα «παραθυράκια» αδειών.

Τελικά, ναι μεν με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, επανέρχεται ο Δακτύλιος από 25 Οκτωβρίου, που είχε ανασταλεί λόγω της πανδημίας, ωστόσο επειδή υπήρξε κύμα έντονων αντιδράσεων από τη δήλωση του Κώστα Καραμανλή, συγκαλείται την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, με τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον περιφερειάρχη Αττικής, τον δήμαρχο Αθηναίων και δημάρχους όμορων δήμων, προκειμένου να συζητηθούν όλα τα δεδομένα.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι πέραν των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, που δεν ρυπαίνουν, θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν καθημερινά και οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων, όπως τα Plug-in hybrid, πιθανότατα και τα απλά υβριδικά, που έχουν αρκετά χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Επίσης, σχεδιάζεται να υπάρξει και μεταβατική περίοδος εφαρμογής του νέου καθεστώτος, προκειμένου να υπάρχει προσαρμογή των οδηγών στα νέα δεδομένα.





ΠΗΓΗ