Vincent Kessler via REUTERS

vd

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σχεδιάζει να σκληρύνει τους ελέγχους για την μέτρηση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από plug-in υβριδικά αυτοκίνητα,  μετά την κριτική ότι οι τρέχουσες δοκιμές εμφανίζουν αποτελέσματα έως και τέσσερις φορές χαμηλότερα από τις πραγματικές εκπομπές.

Η νέα μεθοδολογία θα μπορούσε να σημαίνει ότι ορισμένες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες το 2021 πούλησαν τόσα plug-in υβριδικά στην Ευρώπη όσα και ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV), θα πρέπει να πουλήσουν περισσότερα BEV προκειμένου να επιτύχουν τους στόχους εκπομπών της ΕΕ και να αποφύγουν σημαντικά πρόστιμα.

Οι νέοι έλεγχοι είναι πιθανό να εφαρμοστούν μέσα στο 2025.

Τα δεδομένα από τους μετρητές κατανάλωσης καυσίμου – που σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ πρέπει να ενσωματωθούν στα νέα αυτοκίνητα από το 2021 – θα ενσωματωθούν στους ελέγχους. Αυτό θα δώσει μια πιο ρεαλιστική εικόνα για το πόσο τα υβριδικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να βασίζονται στον κινητήρα εσωτερικής καύσης έναντι της ηλεκτρικής μπαταρίας.

 

Η αλλαγή στους ελέγχους έτσι ώστε να αντικατοπτρίζουν καλύτερα τις πραγματικές εκπομπές, υποστηρίζει την αυξανόμενη συναίνεση μεταξύ περιβαλλοντικών ομάδων και ρυθμιστικών αρχών ότι, τα plug-in υβριδικά δεν είναι τόσο πράσινα όσο πιστεύαμε κάποτε και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται το ίδιο με τα ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία κατά το σχεδιασμό πολιτικής που προωθεί την ηλεκτροκίνηση.





ΠΗΓΗ