Η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της πρώην ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς χθες, Τετάρτη, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την Ελλάδα, στον τομέα της έρευνας.

Ηδη από τις 16 Δεκεμβρίου, έχει προκηρυχθεί η πρώτη φάση αξιοποίησης του ακινήτου (εκδήλωση ενδιαφέροντος), έκτασης 38.000 τ.μ, με τη μορφή ΣΔΙΤ, δηλαδή σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, για 30 χρόνια.

Το Κέντρο Νεοφυών Επιχειρήσεων, η Silicon Valley της Ελλάδας, όπως έχει χαρακτηριστεί, αν και υπάρχουν αντίστοιχα φημισμένα κέντρα σε Παρίσι και Τελ Αβίβ, θα περιλαμβάνει γραφεία, εργαστήρια, συνεδριακό κέντρο και βιβλιοθήκη, καθώς και χώρους πρασίνου.

Τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός Νίκος Παπαθανάσης, ενώ παρών ήταν και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει και αμερικανικό ενδιαφέρον.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ειδικά ο αρμόδιος υφυπουργός, Χρίστος Δήμας, τρέξαμε με μεγάλη ταχύτητα όλες τις διαδικασίες για την δημιουργία του Κέντρου Νεοφυών Επιχειρήσεων στα κτίρια της παλαιάς ΧΡΩΠΕΙ στη Λεωφόρο Πειραιώς. Η Αθήνα θα αποκτήσει τα επόμενα δύο χρόνια ένα αληθινό Κέντρο Καινοτομίας που θ’ αξιοποιήσει το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό, θα φέρει επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα, σημαντικές επενδύσεις και θα συμβάλλει ώστε νέοι που έφυγαν τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό να επιστρέψουν και να βρουν δουλειά στην Ελλάδα», επισήμανε ο Αδωνις Γεωργιάδης.





ΠΗΓΗ