Sumitomo Rubber Industries

.

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι μη ρυπογόνα, ωστόσο η κατανάλωση ενέργειας συναρτάται και με την παραγωγή της ενέργειας, δηλαδή από πού προέρχεται.

Αν είναι από ανανεώσιμες πηγές, τότε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ουδέτερο στον άνθρακα, διότι μη ξεχνάμε και τη φάση κατασκευής του, δηλαδή αν χρησιμοποιείται καθαρή ενέργεια στο εργοστάσιο, αλλά και τα υλικά του να είναι βιώσιμα, ανακυκλώσιμα ή από ανακυκλωμένα υλικά.

Πέραν αυτού, όσο λιγότερη κατανάλωση ενέργειας υπάρχει κατά την κύλιση, τόσο καλύτερο ως προς την εξοικονόμηση ενέργειας, γενικά. Σε αυτόν τον τομέα, τα ελαστικά παίζουν σημαντικό ρόλο. Οσο καλύτερη ποιότητα κύλισης υπάρχει, τόσο λιγότερη ενέργεια καταναλώνεται. Ετσι, σιγά σιγά θα αρχίσουν να λανσάρονται ελαστικά ειδικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την πρώτη είδηση να έρχεται από την Κίνα.

Η Sumitomo Rubber Industries πρόκειται να παρουσιάσει τα πρώτα της ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί για ηλεκτρικά οχήματα αυτόν τον Απρίλιο στην Κίνα, όπου η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ανθεί αυτή τη στιγμή. Το νέο ελαστικό προσφέρει μία από τις καλύτερες ενεργειακές αποδόσεις από οποιοδήποτε ελαστικό που έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί ποτέ από την Sumitomo Rubber Group. Επιπλέον, η Falken Tire Europe σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το «e. ZIEX» το 2023, ως το πρώτο ελαστικό EV αντικατάστασης για την Ευρώπη, όπου και η αγορά ηλεκτρικών αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EV) απαιτούν ελαστικά με χαμηλότερη αντίσταση κύλισης για βελτιωμένη εμβέλεια, έτσι ώστε να μπορούν να ταξιδεύουν περισσότερο με μία μόνο φόρτιση. Με προηγμένη τεχνολογία ενώσεων από καουτσούκ, τα νέα ελαστικά είναι ενεργειακά αποδοτικά και με υψηλή απόδοση στο βρεγμένο και στη σταθερότητα διεύθυνσης.

Εν τω μεταξύ, καθώς οι κινητήρες EV δεν παράγουν θόρυβο, λέγεται συχνά ότι ο θόρυβος από τα ελαστικά και από τον δρόμο γίνεται πολύ πιο εμφανής με τα EV.

Ωστόσο, χάρη στην πατέντα SILENT CORE, τα ελαστικά EV της Sumitomo Rubber Group παρέχουν υψηλό επίπεδο αθόρυβης λειτουργίας.

Ταυτόχρονα, τα ίδια τα ελαστικά είναι επίσης ελαφρύτερα από τα συμβατικά ελαστικά και αυτό συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων καθώς και στη χαμηλότερη συνολική περιβαλλοντική επίπτωση.





ΠΗΓΗ