Το γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2022, θα παραδοθούν σε λειτουργία οι τρεις εναπομείναντες σταθμοί του μετρό προς Πειραιά (Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρο), επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, από τις δηλώσεις που έκανε σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή, ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Αρχικά σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες, αν και καθυστέρησε αρκετά, θα δοθεί σε λειτουργία το τραμ στον Πειραιά (Νέο Φάληρο – Κέντρο – Λιμάνι Πειραιά) και εν συνεχεία αναφέρθηκε στη σύνδεση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, που ξεκίνησε το 2020.

Με τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, αναμένεται να αποσυμφορηθεί η κίνηση στη Λεωφόρο Σχιστού και τη Λεωφόρο Αθηνών. Ταυτόχρονα, η αναβάθμιση του ανισόπεδου κόμβου Σκαραμαγκά θα βελτιώσει κατά πολύ την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό.

Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών

Ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

Επίσης, στις αρχές του 2022 προχωρά ο διαγωνισμός για την κατασκευή νέου κλάδου στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, από τα Άνω Λιόσια έως τα Μέγαρα και η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί στο τέλος του 2022.

Το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες μελέτες για τη δημοπράτηση της επέκτασης της Γραμμής 2 του μετρό «Ανθούπολη – Ίλιον», με τρεις σταθμούς, στην Παλατιανή, το Ίλιον και τον Άγιο Νικόλαο, που θα εξυπηρετεί 51.000 επιβάτες ημερησίως, και θα δημιουργήσει περίπου 5.000 νέες θέσεις εργασίας. 

Αναφερόμενος στα σιδηροδρομικά έργα ύψους 4 δισ. ευρώ, ο Γιώργος Καραγιάννης τόνισε ότι: «έπρεπε να συνδεθούν όλα τα λιμάνια με τον σιδηρόδρομο.  Η  Πάτρα, η Θεσσαλονίκη, η Αλεξανδρούπολη, η Καβάλα, το Λαύριο, και η Ραφήνα», τονίζοντας ότι «όλα τα έργα είναι έτοιμα, παραδομένα από έναν (turn key), με κεντρικό σχεδιασμό.

Αυτός είναι ένας διαφορετικός τρόπος αντίληψης, στο πώς θα παράγονται πλέον και τα δημόσια έργα και τα σιδηροδρομικά που είναι πάρα πολύ σημαντικά για τη χώρα μας».





ΠΗΓΗ