Tomekbudujedomek via Getty Images

Departure board at an airport in Europe

Η διεθνής εναέρια κυκλοφορία προς την Ελλάδα αυξήθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, στο τέλος της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου αιχμής, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Δευτέρα 22 Νοεμβρίου).

Οι αφίξεις υπερδιπλασιάστηκαν αυτόν τον μήνα σε 1.683.723, από 741.932 ένα χρόνο νωρίτερα (τον Οκτώβριο του 2020), όταν οι περιορισμοί του COVID έπληξαν σοβαρά τότε τα διεθνή ταξίδια.

Η Ελλάδα, όπου περίπου το ένα πέμπτο της οικονομικής δραστηριότητας προέρχεται από τον τουρισμό, υπέστη το 2020 τη σοβαρότερη πτώση της εναέριας κυκλοφορίας που έχει καταγραφεί ιστορικά, με τις αφίξεις να μειώνονται πέρυσι κατά 75% έναντι του 2019.

Με τον εμβολιασμό και τα εμβόλια για τον COVID-19 ευρέως διαθέσιμα, η χώρα άνοιξε τα σύνορά της σε ξένους ταξιδιώτες τον Μάιο, ελπίζοντας να πιάσει ή να ξεπεράσει το 50% του τουρισμού – συγκρίνοντας με τα επίπεδα πριν από την κρίση, δηλαδή το 2019 – όταν η Ελλάδα υποδέχθηκε περισσότερους από 30 εκατομμύρια τουρίστες καταγράφοντας ένα σημαντικό ρεκόρ.

Η συνολική κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια αυξήθηκε κατά 69% για το δεκάμηνο έως τον Οκτώβριο, σε περίπου 32 εκατομμύρια επιβάτες, αλλά παρόλα αυτά ήταν μειωμένη κατά 45,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019 πριν χτυπήσει η πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία.

 

πηγή: Reuters





ΠΗΓΗ