Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και με αυτό το δεδομένο, η Alfa Romeo εξοπλίζει δύο κορυφαία μοντέλα της, τις Giulia και Stelvio, με αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, τόσο στον μηχανικό τομέα, όσο και στα υλικά κατασκευής.
Η νέες εκδόσεις «ESTREMA», πλησιάζουν στο ύφος τις κορυφαίες εκδόσεις Quadrifoglio, όντας δημιουργίες της ομάδας που είναι υπεύθυνη και για τα μονοθέσια της Alfa Romeo F1 Team ORLEN.

Πλέον, στον βασικό εξοπλισμό, και τα δύο μοντέλα διαθέτουν την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση «Alfa Active Suspension», η οποία ρυθμίζει σε πραγματικό χρόνο την απόσβεση σε συνεργασία με το σύστημα CDC (Chassis Domain Control) και το σύστημα παραμετροποίησης DNA. Στάνταρ και το μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που μέσω της ιδανικής κατανομής της ροπής μεγιστοποιεί την πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. Επίσης, ο άξονας μετάδοσης είναι από ανθρακονήματα, ενώ εφοδιάζονται με το καινοτόμο σύστημα πέδησης brake-by-wire IBS και η ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια στους εμπρός τροχούς και πολλαπλούς συνδέσμους στους πίσω.

Πέραν αυτών, έχει γίνει ευρεία χρήση τμημάτων από ανθρακονήματα στο αμάξωμα, αλλά και στο εσωτερικό, ενώ τα σπορ καθίσματα έχουν επένδυση από Alcantara και κόκκινες ραφές.

Τόσο η Giulia όσο και η Stelvio «ESTREMA», φέρουν το προηγμένο ηλεκτρομηχανικό σύστημα τετρακίνησης Q4, το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους πίσω τροχούς και έχει τη δυνατότητα εμπλοκής και των εμπρός τροχών, στέλνοντας έως και το 50% της ροπής. Και τα δύο μοντέλα θα είναι διαθέσιμα με κινητήρες βενζίνης 2.0 Turbo – 280hp και πετρελαίου 2.2 Turbo – 210hp, σε συνεργασία με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων και αλουμινένια «paddles» στο τιμόνι.

Για την αγορά, η τιμή είναι εγγυημένη ενώ καλύπτεται με 4ετή εργοστασιακή εγγύηση ισχύος έως 160.000χλμ. Εναλλακτικά, μέσω του προγράμματος εξατομίκευσης «Tailor to fit 100», ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να αποκτήσει το αυτοκίνητο που θέλει «στα μέτρα του» σε περίπου 100 ημέρες.





ΠΗΓΗ