Η αρχή έγινε με το ξενοδοχείο Sivota Retreat, στα Σύβοτα Θεσπρωτίας και η συνέχεια δίνεται στον Αυλώνα Λήμνου, με το Porto Myrina.

Και τα δύο ανήκουν στον επιχειρηματία Περικλή Χαλαμανδάρη, με καταγωγή από τη Λήμνο, και διαθέτουν τέτοιες προδιαγραφές, που καλύπτουν τις ανάγκες προετοιμασίας Ολυμπιακής Ομάδας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αυτό επιτεύχθηκε χάρη στη συνεργασία με το Apollo, τον μεγαλύτερο touroperator της Σκανδιναβίας και θυγατρική εταιρεία του ομίλου DER Touristik, που σύναψε συμφωνία με τον ιδιοκτήτη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαρρυθμίσεις προκειμένου να προετοιμάζεται σε αυτά τα δύο ξενοδοχεία, η Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας. Μάλιστα, η Σουηδική Ολυμπιακή Επιτροπή, ενέκρινε τις εγκαταστάσεις για την προετοιμασία των αθλητών της.

Το ξενοδοχείο στη Λήμνο λειτουργεί επισήμως από σήμερα, καθώς έγιναν τα εγκαίνια παρουσία του υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, και η πληρότητα αγγίζει, το 100%.

Και τα δύο ξενοδοχεία τους καλοκαιρινούς μήνες θα λειτουργούν κανονικά για τουρίστες, ενώ το υπόλοιπο διάστημα θα το χρησιμοποιούν οι αθλητές και αυτό δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία όλον τον χρόνο.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

«Η Ελλάδα αποδεικνύει, ημέρα με την ημέρα, ότι κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη και ότι αποτελεί έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Ο συνδυασμός που βλέπουμε εδώ “ενώνει” την αθλητική ζωή, την υγιεινή -μεσογειακή- διατροφή, τον πρωτογενή τομέα, τις διακοπές, τη θάλασσα και τη διασκέδαση. Πρόκειται για μία εξαιρετική επένδυση. Και φιλοδοξούμε, στο πλαίσιο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου να έχει ομάδες από όλον τον κόσμο, που θα κάνουν στο πανέμορφο αυτό μέρος της χώρας μας προετοιμασία δώδεκα μήνες τον χρόνο», σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος αναφέρθηκε στη στρατηγική ενίσχυσης των θεματικών μορφών τουρισμού σε όλη τη χώρα, με το άνοιγμα που ήδη γίνεται σε νέες τουριστικές αγορές, καθώς και με τη δυναμική προθήκη νέων -μη παραδοσιακών- προορισμών στον ελληνικό τουριστικό χάρτη.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Παρόντες στα εγκαίνια του ξενοδοχείου ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της DER Touristik, Soren Hartmann, ο πρόεδρος της Apollo και επικεφαλής της DER Touristik για τις σκανδιναβικές χώρες, Leif Vase Larsen και ο επικεφαλής της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Peter Reinebo.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ





ΠΗΓΗ