Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στη πρώτη Ελληνική-Κυπριακή Επιχειρηματική Συνάντηση Κορυφής, στο ξενοδοχείο Sofitel Athens Airport, υπογράμμισε ότι υπάρχει αληθινή προσέλκυση ξένων επενδυτών και ότι φέτος θα πετύχουμε ρεκόρ επενδύσεων των τελευταίων 18 χρόνων.

Ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας σε ερώτηση του Αντώνης Σρόιτερ πώς προχωράνε οι επενδύσεις μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον εν μέσω πληθωρισμού, πανδημίας, ενεργειακής κρίσης και πολέμου ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η δουλειά των πολιτικών είναι μετρήσιμη δεν είναι απλά λόγια. «Τολμώ να πω ότι είναι καλύτερα τα πράγματα από τότε που ξεκινήσαμε την θητεία μας. Δεν φανταζόμουν ότι διεθνείς κολοσσοί όπως η Αmazon, η Cicso και η Microsoft θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα και θα επένδυαν στην χώρα μας». Μάλιστα τόνισε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε διεθνές data center.

1st Greece-Cyprus Business Summit

«Έχουμε μειώσει και θα μειώσουμε και άλλο τη φορολογία και τις εισφορές, έχουμε ελαττώσει και θα ελαττώσουμε και άλλο την γραφειοκρατία» σημείωσε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Σρόιτερ για την προσέλκυση επενδυτών.

Αναφορικά με τις γεωπολιτικές εξελίξεις ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα φρένο από τις ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα παρά τις δύσκολες συνθήκες. «Δεν αντιμετωπίζουμε θέμα από Ρώσους επενδυτές στην Ελλάδα, ούτε στην επένδυση της Κρήτης, ούτε στον Σκορπιό από τον Ριμπολόβλεφ».

Ο Υπουργός τόνισε ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν δεν υπήρχε αυτό το ασταθές περιβάλλον. «Κάθε λογικός άνθρωπος θέλει την ειρήνη και τη σταθερότητα, αλλά η δουλειά των πολιτικών είναι να βρίσκει λύσεις σε τέτοιες συνθήκες» σημείωσε και πρόσθεσε «η βασική αγωνία για εμένα είναι να φτιάξουμε ένα πλαίσιο ώστε να αναπτυχθούν όλοι οι τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ρωσική εισβολή και να την παραλληλίσει με την κυπριακή εισβολή. «Μας υποχρεώνει ο πολιτισμός να είμαστε σε αυτήν την πλευρά της ιστορίας και να σταματήσουμε την παράνομη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Είναι δυνατόν η Ελλάδα όταν στην Κύπρο υπάρχει μία παράνομη εισβολή να δεχόμαστε αυτό που κάνει η Ρωσία στην Ουκρανία; Όταν ένας κράτος εισβάλει σε ένα άλλο κράτος όπως η Τουρκία στην Κύπρο, θα αγωνιζόμαστε μέχρι να αποτραπεί» τόνισε.

1st Greece-Cyprus Business Summit

Σχετικά με τον τουριστικό κλάδο ο υπουργός τόνισε πως δεν θα επηρεαστεί από τις εξελίξεις. «Θα έχουμε την καλύτερη τουριστική χρονιά στην ιστορία μας φέτος» σημείωσε αντίθετα.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης συνυπόγραψε Κοινή Δήλωση μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών Κύπρου, κ. Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Δείτε τις θεματικές συζητήσεις και τους διακεκριμένους ομιλητές από Ελλάδα και Κύπρο στην ιστοσελίδα του 1st Greece-Cyprus Business Summit

Δείτε αναλυτικά την ατζέντα του συνεδρίου εδώ.

Το συνέδριο οργανώνεται από την Boussias Conferences, ενώ στρατηγικός εταίρος είναι η εταιρεία επικοινωνίας OneTeam.





ΠΗΓΗ