Η Ρόδος είναι από τα κατ’ εξοχήν τουριστικά νησιά της χώρας μας και ατμομηχανή για το Νότιο Αιγαίο.

Σε μια εποχή που οι απολαβές των εργαζομένων στον τουρισμό, και οι συνθήκες εργασίας, έχουν τεθεί υπό συζήτηση –κι όχι άδικα-, σε μια εποχή που λείπουν θέσεις εργασίας στον τουρισμό, καθώς στη διετία του κορονοϊού αρκετοί στράφηκαν σε άλλες δουλειές, η είδηση ότι υπογράφηκε Τοπική Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στη Ρόδο, είναι γεγονός ευχάριστο.

Κι ακόμα πιο ευχάριστο, είναι ότι αυτή η σύμβαση, τριετούς διάρκειας, που υπογράφηκε από τις διοικήσεις της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, προβλέπει αύξηση 13% στις απολαβές, με το 9% να δίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο: «Τίποτα δεν έγινε τυχαία σε αυτό τον τόπο, καμία επιτυχία δεν ήρθε συγκυριακά και η πρωτοπορία είναι πια στοιχείο της προσωπικότητας, του χαρακτήρα ενός τόπου που διδάσκει τη χώρα διαχείριση κρίσεων και κατάρτιση σχεδίων ανάτασης της οικονομίας και της κοινωνίας».

Ο περιφερειάρχης τονίζει επίσης ότι η Σύμβαση αποτελεί την επιτομή της κοινωνικής συνοχής, της εργασιακής ειρήνης και συνεργασίας, της συνένωσης δυνάμεων αλλά της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας, και της διορατικότητας.

Να δούμε αν το παράδειγμα του Νοτίου Αιγαίου το ακολουθήσουν κι άλλες περιφέρειες.





ΠΗΓΗ