Η Next.e.GO Mobile SE, συστήθηκε στο ελληνικό κοινό τον Δεκέμβριο του 2020, όταν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, η Enterpise Greece, με την υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης, ανακίνησε το θέμα της επένδυσης της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας. Εκτοτε οι εξελίξεις είναι δρομολογημένες, σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια.

Η εταιρεία, με έδρα το Ααχεν, ιδρύθηκε το 2015 και βασίζεται σε μια λογική με μικρές μονάδες παραγωγής, σε διάφορα μέρη, και όχι με ένα μεγάλο εργοστάσιο.

Για τον λόγο αυτό, επέλεξε τη χώρα μας, όπου βέβαια θα έχει και κρατική υποστήριξη, η οποία ακόμα δεν έχει προσδιοριστεί ποια θα είναι ακριβώς, προκειμένου να δημιουργήσει ένα μικρό, οικολογικό micro-factory. Εχει εξετάσει 24 περιοχές στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, με τον Βόλο και την Καβάλα να είναι δύο από αυτές.

Το εργοστάσιο θα είναι έτοιμο έως το 2023 και ήδη η εταιρεία έχει λάβει πολλά βιογραφικά υποψηφίων, Ελλήνων, που ήδη βρίσκονται στη χώρα μας ή στο εξωτερικό και θέλουν να επαναπατριστούν. Μάλιστα, θα υπάρξει και συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ώστε, επιτέλους, να δούμε φοιτητές να κάνουν την πρακτική τους σε κανονικό εργοστάσιο και βέβαια, απόφοιτους, να βρίσκουν αμέσως εργασία. Η συνεργασία περιλαμβάνει και τη δημιουργία ενός διεθνούς Customer Experience Center και R&D (Ερευνα και Εξέλιξη) για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος στη χώρα.

Παράλληλα, η Next.e.GO Mobile SE είναι σε συζητήσεις με επιχειρηματίες για την αντιπροσώπευση των οχημάτων της και τη δημιουργία καταστημάτων – εκθέσεων της μάρκας στην Ελλάδα, προκειμένου οι πελάτες να βλέπουν από κοντά τα μοντέλα της, να κάνουν δοκιμαστική οδήγηση και να κλείνουν παραγγελίες.

Ωστόσο, για το μοντέλο e.GO Life που θα λανσαριστεί πρώτο στην ελληνική αγορά, οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν εντός του Οκτωβρίου 2021, όμως οι παραδόσεις θα αρχίσουν έναν χρόνο μετά, διότι η παραγωγή στη Γερμανία δεν είναι αρκετή και επιπλέον, υπάρχει το παγκόσμιο πρόβλημα με τους ημιαγωγούς (τσιπάκια ηλεκτρονικών), που δεν φθάνουν να καλύψουν τη μεγάλη ζήτηση.

Οι φωτογραφίες είναι του μοντέλου που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη Γερμανία. Η έκδοση που θα πωλείται στην Ελλάδα, θα έχει λίγο διαφορετικό εσωτερικό.





ΠΗΓΗ