Προκειμένου να υπάρχει σαφής εικόνα για τα πόσα καταλύματα διατίθενται για βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλάδα, Ο Σύνδεσμος Εταιρειών Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων παρουσιάζει τα στοιχεία από κάθε είδους κατάλυμα που έχει καταχωρηθεί στις τέσσερις online πλατφόρμες κρατήσεων: Airbnb, Booking.com, VRBO, και Trip Advisor. Οι τύποι των καταλυμάτων είναι οι εξής:

Hotels, Apartments, Serviced Apartments, Villas, Rooms to let, Hostel, αλλά και μερικά σκάφη. Όλα όσα νοικιάζονται στις πλατφόρμες και διαθέτουν μητρώο.

Τα καταλύματα στο σύνολο της χώρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Transparent, στρατηγικού συνεργάτη του STAMA το σύνολο των καταλυμάτων (όχι δωματίων) της χώρας που βρίσκονται στις πλατφόρμες είναι 187.695, εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών.

Σε Αθήνα (λεκανοπέδιο) και Πειραιά

Η Αθήνα είναι ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός της χώρας, και τα στοιχεία που καταγράφονται αφορούν τόσο στον Πειραιά, όσο και ευρύτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Κατά συνέπεια, το σύνολο των καταλυμάτων στο μεγαλύτερο προορισμό της χώρας, εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών, αυτή τη στιγμή είναι 11.328 καταλύματα.

Στη Θεσσαλονίκη

Ο προορισμός είναι συνυφασμένος με τη Χαλκιδική. Η πόλη, όμως, και η ευρύτερη περιοχή διαθέτει, εξαιρουμένων των διπλοεγγραφών, 3.047 καταλύματα. Η πόλη φιλοξενεί και business travelers, Ελληνες και ξένους ενώ είναι και ιδανικός city break προορισμός για τις όμορες χώρες.

vb

Σύμφωνα με τον STAMA, ακίνητα δίχως ΑΜΑ πρέπει να κατεβούν από τις πλατφόρμες. Επίσης, την περίοδο του κορονοϊού πολλά ακίνητα είχαν αποσυρθεί. Κάποια έχουν μεταφερθεί στη μακροχρόνια μίσθωση, κάποια είχαν αποσυρθεί και αναρτώνται εκ νέου.





ΠΗΓΗ