Φρεσκαρισμένο αισθητικά, με περισσότερο στάνταρ ψηφιακό εξοπλισμό, καλύτερη θέση οδήγησης, βελτιωμένους χώρους και με τέσσερα μοτέρ, εμφανίζεται στην Ελλάδα το Volkswagen T-Roc, το οποίο έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο καλοπουλημένα VW των τελευταίων ετών.

Σχεδιαστικά, στο εξωτερικό μέρος δεν παρατηρούνται αλλαγές, παρά μόνον στους προβολείς LED και τα σκούρα πίσω φώτα, που ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό, ενώ το πρωτοποριακό IQ.LIGHT με προβολείς LED matrix και μια φωτιζόμενη οριζόντια λωρίδα στη μάσκα του ψυγείου, είναι στις έξτρα επιλογές. Παράλληλα, διαθέσιμες είναι νέες ζάντες αλουμινίου 17 – 19 ιντσών.

Στην καμπίνα, η θέση του οδηγού είναι πιο υπερυψωμένη, όπως και οι υπόλοιπες θέσεις των επιβατών, άλλαξαν οι υφασμάτινες επενδύσεις των θυρών και αυξήθηκε ελαφρώς ο χώρος του πορτ-μπαγκάζ, στα 445 λίτρα.

Το νέο ταμπλό, ο στάνταρ ψηφιακός πίνακας οργάνων Digital Cockpit και η οθόνη του συστήματος πολυμέσων που βασίζεται στην τρίτη γενιά του Modular Infotainment Toolkit (MIB3), οι επενδύσεις από μαλακά υλικά και η κεντρική οθόνη του συστήματος ενημέρωσης / ψυχαγωγίας, (8-9,2 ιντσών) που είναι τοποθετημένη στο ταμπλό σε στυλ tablet, κάνουν την ειδοποιό διαφορά, με τον έλεγχο του αυτόματου κλιματιστικού να γίνεται ψηφιακά, και άλλες λειτουργίες με χειριστήρια αφής.

Προαιρετικό είναι το Digital Cockpit Pro, με μεγαλύτερη οθόνη και πρόσθετες λειτουργίες, με τις λειτουργίες We Connect Plus να επιτρέπουν τη χρήση καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών, όπως ο φυσικός διαδικτυακός φωνητικός έλεγχος και η πρόσβαση σε υπηρεσίες streaming. Προαιρετικά, οι λειτουργίες Apple CarPlay και Android Auto μπορούν τώρα να ενσωματωθούν ασύρματα στο σύστημα ελέγχου μέσω του App-Connect Wireless.

Ως προς τα μοτέρ, δεν υπάρχει κάποια έκπληξη, καθώς το ανανεωμένο T-Roc εφοδιάζεται με τρεις βενζινοκινητήρες: 1.0lt – 110 PS (81 kW), 1.5 TSI – 150 PS (110 kW) και 2.0 TSI – 190 PS (140 kW), και με έναν πετρελαιοκινητήρα TDI 2.0 lt – 150 PS (110 kW). Ο 1.0 lt και μια έκδοση του 1.5lt συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και οι υπόλοιποι με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων. Επίσης, οι δίλιτρες εκδόσεις προσφέρονται και με τετρακίνηση 4MOTION.

Η VW πλαισιώνει το T-Roc με όλη τη σουίτα των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Στάνταρ είναι το Front Assist και Lane Assist, ενώ τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το IQ.DRIVE Travel Assist και το προγνωστικό Predictive Cruise Control ACC. Η γκάμα των λειτουργιών που προσφέρει το Side Assist έχει διευρυνθεί, όπως και αυτή του Park Assist, το οποίο έχει πλέον τη δυνατότητα να παρκάρει προς τα εμπρός σε κάθετους χώρους στάθμευσης και να μετακινείται από παράλληλους χώρους στάθμευσης και το οποίο αποτελεί βασικό εξοπλισμό.

Στη γκάμα ξεχωρίζει η έκδοση R-Line που συνδυάζεται και με το πακέτο εξοπλισμού Black Style με πολυάριθμα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με μαύρο φινίρισμα, 18 ιντσών ζάντες αλουμινίου και sport package (προαιρετικά) που προσφέρει επιλογή σπορ οδηγικού προφίλ, προοδευτικό τιμόνι και σπορ ρυθμίσεις στην ανάρτηση.

Οι τιμές ξεκινούν από τις 24.300 ευρώ.





ΠΗΓΗ