Τα ταξίδια ανοίγουν σιγά σιγά και οι αεροπορικές εταιρείες διαπιστώνοντας την επιθυμία των πολιτών να ταξιδέψουν, προσθέτουν δρομολόγια στο πτητικό τους πρόγραμμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται η τέταρτη εβδομαδιαία πτήση της Scoot, της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους του ομίλου της Singapore Airlines, για τα δρομολόγια Αθήνας – Βερολίνου και Αθήνας –  Σιγκαπούρης και από εκεί προς: Κίνα, Ιαπωνία, Αυστραλία, Ινδία, Βιετνάμ, Ν. Κορέα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Μαλαισία, Φιλιππίνες, Ινδονησία κτλ.

Η τέταρτη εβδομαδιαία πτήση ξεκινά την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 και θα πραγματοποιείται – όπως και οι υπόλοιπες πτήσεις – με τα φημισμένα αεροσκάφη Boeing 787-8 Dreamliner, γνωστά για τη ξεχωριστή ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρουν στους επιβάτες τους. Ο συγκεκριμένος τύπος αεροσκάφους διαθέτει σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος παράθυρα από τα συνηθισμένα αεροσκάφη, χαμηλότερη συμπίεση καμπίνας και καλύτερη υγρασία, καθαρότερο φιλτραρισμένο αέρα μέσα στο αεροσκάφος, φωτισμό LED πλήρους φάσματος που προετοιμάζει τους επιβάτες για τη μετάβαση σε διαφορετική ζώνη ώρας, περισσότερο αποθηκευτικό χώρο για τις χειραποσκευές μέσα στην καμπίνα κ.α.

Τα αεροσκάφη της Scoot που πραγματοποιούν τα δρομολόγια από και προς την Αθήνα διαθέτουν ισχυρά φίλτρα HEPA, σαν αυτά που χρησιμοποιούνται στις αίθουσες χειρουργείων των νοσοκομείων, τα οποία παγιδεύουν σωματίδια (ιοί, βακτήρια και μύκητες) και καθαρίζουν τον αέρα στην καμπίνα, κάθε δύο – τρία λεπτά.

Τα αεροσκάφη Dreamliners καταναλώνουν 20% λιγότερα καύσιμα και παράγουν 60% λιγότερο θόρυβο από τα αεροσκάφη αυτού τους μεγέθους της προηγούμενης γενιάς.

Οι πτήσεις Αθήνα – Βερολίνο και Αθήνα – Σιγκαπούρη, πραγματοποιούνται με τη Scoot κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Σάββατο και από τις 17 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή.





ΠΗΓΗ