Χιλιάδες ταξιδιώτες είδαν τις αποδράσεις τους, με αφορμή το Πάσχα των Καθολικών, να γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις ή να ακυρώνονται, επειδή οι αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια δεν έχουν αρκετό προσωπικό για να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της αγοράς, καθώς οι περιορισμοί για την πανδημία έχουν χαλαρώσει στην Ευρώπη.

Τα υψηλά ποσοστά του κορονοϊού στην Βρετανία έχουν οδηγήσει σε μεγάλες απουσίες εργαζομένων στις αεροπορικές εταιρείες και τα αεροδρόμια, ενώ δυσκολεύονταν να προσλάβουν προσωπικό, μετά την μείωση που υπέστη ο κλάδος, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η εταιρεία χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία easyJet, μια από τις χειρότερα πληγείσες, ακύρωσε περίπου 60 πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο την Τρίτη και αναμένεται να ακυρώσει παρόμοιο αριθμό τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα το Σαββατοκύριακο ακύρωσε περισσότερες από 200 ενώ την Δευτέρα άλλες 62.

Ο επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας στον ταξιδιωτικό χώρο «The PC Agency», Πολ Τσάρλς είπε πως θα χρειαστεί τουλάχιστο δύο με τρεις μήνες για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

«Πρόκειται για ειρωνία γιατί ενώ υπάρχει η επιθυμία του κόσμου να ταξιδέψει μετά την πανδημία, αυτό προκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα στον τομέα των αερομεταφορών, απ′ ότι ο ίδιος ο κορονοϊός».

Η British Airways (BA) ακύρωσε 662 πτήσεις την περασμένη εβδομάδα, κυρίως μεγάλων αποστάσεων λόγω κυρώσεων και περιορισμών, όπως στη Ρωσία και σε περιοχές της Ασίας που πλήττονται από τον κορονοϊό, αντίστοιχα.

Παράλληλα οι καθυστερήσεις στους ελέγχους που απαιτούνται από την κυβέρνηση για την πρόσληψη νέου προσωπικού επιτρέπουν, περιόρισε τον αρχικό σχεδιασμό με επιπλέον πτήσεις, σε έως και είκοσι την ημέρα, μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Πρόβλημα παρατηρείται και στο προσωπικό εδάφους, με την γερμανική Fraport να προειδοποιεί τους επιβάτες για μεγάλες καθυστερήσεις, τις ημέρες του Πάσχα των Καθολικών.

Ο όμιλος, ο οποίος διαχειρίζεται αεροδρόμια σε εννέα χώρες, ανάμεσα τους και αυτό της Φρανκφούρτης, σκοπεύει να προσλάβει 1.000 εργαζόμενους το 2022, ενώ τους τρεις πρώτους μήνες προσέλαβε περίπου 300.





ΠΗΓΗ