Ολες οι κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρα μας: Άβαξ, Άκτωρ Παραχωρήσεις, Intrakat, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η κοινοπραξία Acciona Concesiones – Μυτιληναίος, που είχαν καταθέσει Φάκελο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος  για το μεγάλο οδικό έργο, την Εθνικό Οδό Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, πέρασαν στη Β’ Φάση του διαγωνισμού, της οποίας εγκρίθηκε το τεύχος πρόσκλησης από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή.

Το έργο, κατασκευαστικού κόστους 180 εκατομμυρίων ευρώ, θα κατασκευαστεί με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), και ο ανάδοχος που θα προκύψει από τον διαγωνισμό, θα υλοποιήσει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία και συντήρηση της Εθνικής Οδού Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος  – Μεθώνη, συνολικού μήκους περίπου 50 χιλιομέτρων, που περιλαμβάνει τα τμήματα: Καλαμάτα – Ριζόμυλος (16,4 χλμ.), Ριζόμυλος – Πύλος (25,7 χλμ.) και Πύλος – Μεθώνη (7,9 χλμ.).

Τον Μάρτιο θα ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με τους 5 συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, ώστε το καλοκαίρι να κατατεθούν οι προσφορές και εντός του 2021 να υπάρχει ανάδοχος για το έργο.

«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε, η Πελοπόννησος υπήρξε προτεραιότητά μας. Προχωράμε, λοιπόν, με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μεγάλα έργα υποδομών για τη συνολική αναβάθμιση της περιοχής.  Σήμερα, ένα οδικό έργο, ένα έργο πνοής, ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος, περνάει πλέον στη Β’ φάση του Διαγωνισμού ως έργο ΣΔΙΤ και μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Με το έργο αυτό, στόχος μας είναι, να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το οδικό δίκτυο της περιοχής προσφέροντας ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον τόπο», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης.

ΠΗΓΗ