Επειτα από 4 χρόνια, λόγω της πανδημίας, τα Ποσειδώνια, η κορυφαία γιορτή, επέστρεψε με εντυπωσιακό τρόπο, καταγράφοντας 1.964 εκθέτες από 88 χώρες και περίπου 29.000 επισκέπτες από 103 χώρες και επικράτειες, ενώ ο αριθμός των συνολικών συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένων εκθετών, επισκεπτών και εκπροσώπων του Τύπου, ξεπέρασε τα 40.000 άτομα.

Συνυπολογίζοντας την απουσία πολλών Ασιατών –κυρίως Κινέζων– εκθετών, που δεν μπορούσαν να παρευρεθούν στη φετινή έκθεση, λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών, η προοπτική μιας ακόμη μεγαλύτερης διοργάνωσης το 2024 είναι απολύτως ρεαλιστική.

«Οι εντυπώσεις και τα σχόλια που λάβαμε από εκθέτες, επισκέπτες, κυβερνητικούς αξιωματούχους και φορείς της ναυτιλίας ήταν εξαιρετικά θετικά. Το κενό των τεσσάρων ετών που μεσολάβησε από την προηγούμενη διοργάνωση έφερε ακόμη περισσότερη ενέργεια και μια ανανεωμένη αισιοδοξία σε όλα τα επίπεδα, και όλα δείχνουν ότι ο κλάδος θα συνεχίσει να στηρίζει τα Ποσειδώνια τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο Θεόδωρος Βώκος, διευθύνων σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε.

Επίσης, σύμφωνα με την Richa Dutt Nandan, διευθύντριας μάρκετινγκ της Varuna Marine Services, τα Ποσειδώνια 2022 αποτέλεσαν «κύκλο επαφών και συνομιλιών μεταξύ πλοιοκτητών και παρόχων υπηρεσιών, νηογνωμόνων και κρατών σημαίας, ενώσεων και οργανισμών. Ένα χωνευτήρι για παραδόσεις, ιδέες και καινοτομίες που μοιράζονται χιλιάδες εταιρείες και επαγγελματίες παγκοσμίως».

«Ήταν υπέροχο που είδα τα Ποσειδώνια να επιστρέφουν, μεγαλύτερα και καλύτερα από ποτέ. Με ρεκόρ επισκεπτών και εκθετών. Η διοργάνωση μας έδωσε μια εξαιρετική ευκαιρία να δούμε τους πελάτες μας πρόσωπο με πρόσωπο μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Η Gulf Oil Marine θα συνεχίσει να στηρίζει την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα και ανυπομονούμε για τα επόμενα Ποσειδώνια», είπε ο David Price, διευθύνων σύμβουλος της Gulf Oil Marine.

ΠΗΓΗ