Ο κλάδος του τουρισμού επλήγη στο μέγιστο βαθμό και όλες οι δραστηριότητες πέριξ αυτού, βίωσαν την ίδια κατάσταση.

Ενας από τους πλέον δυναμικούς ομίλους, που δραστηριοποιούνται τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, είναι ο όμιλος Goldair, ο οποίος συνεισφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό στα θετικά νούμερα που παρουσιάζει ο ελληνικός τουρισμός.

Το 2020, ο όμιλος προσέφερε στον κρατικό μηχανισμό που κλήθηκε να αντιμετωπίσει μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, εξασφαλίζοντας με δική του δαπάνη 8 υπερσύγχρονες κλίνες ΜΕΘ για το Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, προκειμένου η χώρα μας να αντιμετωπίσει ένα ακόμα πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, με τις μεταναστευτικές ροές, επιδιώκοντας να στηρίξει εμπράκτως το σπουδαίο έργο των Σωμάτων Ασφαλείας στην φύλαξη των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων, δώρισε στην Ελληνική Αστυνομία 3 σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα αυτοκίνητα SUV ενισχύοντας τις επιχειρησιακές της ανάγκες στον Έβρο και την ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα, ο όμιλος εφάρμοσε στο ακέραιο το επενδυτικό του πλάνο και διεκδίκησε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Η Goldair Handling ξεκίνησε το 2020 με την δραστηριοποίηση της στο αεροδρόμιο της Ζυρίχης ως αποκλειστικός πάροχος της υπηρεσίας εξυπηρέτησης επιβατών ΑμεΑ και με αυξητική τάση στην εξυπηρέτηση πτήσεων στο εγχώριο και διεθνές δίκτυο έως και το πρώτο τρίμηνο.

Επίσης, στον τομέα του Handling στη διεθνή αγορά, έχει ήδη επεκταθεί στην Κροατία, στην Σερβία, στην Ουγγαρία και στην Ινδία.

Κι ακόμη, η Goldair Cargo υλοποιώντας το επενδυτικό της πλάνο προχώρησε στη δημιουργία νέων υποδομών εξυπηρέτησης του έργου της. Στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώθηκε η κατασκευή νέων αποθηκών σε Αθήνα συνολικής έκτασης 10.000τμ. ενώ σε τελικό στάδιο βρίσκεται αντίστοιχα και η κατασκευή αποθηκών στην Κρήτη συνολικής επιφάνειας 3.000 τμ.

Εξάλλου, ο όμιλος δραστηριοποιήθηκε δυναμικά σε έναν νέο για τον ίδιο τον όμιλο, κλάδο υποδομών και σε συνεργασία με εγχώριους και πολυεθνικούς κολοσσούς διεκδικεί την παραχώρηση των λιμένων Αλεξανδρούπολης και Καβάλας και εντός του 2021 του Λιμένα Βόλου. Στόχος και στρατηγική του ομίλου, είναι να δραστηριοποιηθεί σε λιμάνια που διαθέτουν σιδηροδρομική σύνδεση και κατ’ αυτόν τον τρόπο να δώσει πρόσθετη αξία στους πελάτες του, καθιστώντας παράλληλα τη χώρα μας δυναμικό περιφερειακό παίκτη και κόμβο διαμεταφορών και εμπορίου και τον όμιλο Goldair συνολικά πρωταγωνιστή των εξελίξεων του κλάδου.

 

ΠΗΓΗ