Είναι τέτοια η δυναμική που αναπτύσσει η Lamda Development, ιδιαίτερα μετά τις θετικές εξελίξεις στο Ελληνικό και την έναρξη των εργασιών για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, που οι κινήσεις της επιβραβεύονται με επιτυχία.

Μια από αυτές, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η δημόσια προσφορά για την έκδοση του πράσινου ομολόγου ποσού 230 εκατ. και διάρκειας 7 ετών, έφθασε να έχει ζήτηση 718,5 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας υπερκάλυψη της έκδοσης κατά 3,12 φορές.

Μάλιστα, αξιοσημείωτη ήταν και η μεγάλη συμμετοχή, με πάνω από 14.000 αιτήσεις από ιδιώτες επενδυτές, καθώς και η συμμετοχή της EBRD.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης που σημειώθηκε, το τελικό κουπόνι διαμορφώθηκε στο κατώτατο σημείο του εύρους, σε 4,70%.

Η συμμετοχή των ιδιωτών, με τον παραπάνω αριθμό αιτήσεων, αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τα δεδομένα της εν λόγω χρηματιστηριακής αγοράς ομολόγων, και αποτυπώνει την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού και των ιδιωτών στη Lamda Development.

Στην τελική κατανομή, 73% του βιβλίου θα κατανεμηθεί στους ιδιώτες ως αναγνώριση της εταιρίας προς αυτούς.

Οι νέες ομολογίες θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών από την Τετάρτη 13/7.

«Για άλλη μια φορά θέλω να ευχαριστήσω το επενδυτικό κοινό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στη Lamda Development. Tόσο η υπερκάλυψη κατά 3 φορές όσο και η συμμετοχή πάνω από 14.000 ιδιωτών, αποτελεί ρεκόρ για τα Ελληνικά δεδομένα και μάλιστα, σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον, και μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης για να τηρήσουμε τις προσδοκίες όλων αυτών που πιστεύουν σε εμάς», επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

ΠΗΓΗ