Η JPMorgan ανακοίνωσε την Τρίτη (25/1) ότι συμφώνησε να αποκτήσει περίπου 49% της Viva Wallet με έδρα την Αθήνα,με τη συμφωνία να υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών.

Οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά πηγές κοντά στη συμφωνία ανέφεραν στο Reuters ότι η αξία της Viva Wallet εκτιμάται σε περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επένδυση της JPMorgan θα ξεπεράσει τα 1,15 δισ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένης μιας αύξησης κεφαλαίου στη Viva Wallet, η οποία δεν θα αποδυναμώσει το πλειοψηφικό ποσοστό των ιδρυτών της, που ανέρχεται σε 51,5%, ανέφεραν οι πηγές που αρνήθηκαν να κατονομαστούν.

 Η Viva Wallet, εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας η οποία λειτουργεί σε 23 χώρες σε όλη την Ευρώπη, παρέχει υπηρεσίες αποδοχής καρτών μέσω της εφαρμογής POS, πρόσθετων συσκευών Google play και προηγμένων συστημάτων πληρωμών σε ηλεκτρονικά καταστήματα.

″Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που πραγματοποιούμε μια στρατηγική επένδυση στη Viva Wallet για να υποστηρίξουμε το όραμά της να ενισχύσει τη νέα ανάπτυξη και την καινοτομία στις πληρωμές που απευθύνεται στις ευρωπαϊκές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις”, δήλωσε ο επικεφαλής των παγκόσμιων πληρωμών της JPMorgan, Takis Georgakopoulos.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ευρωπαϊκός τομέας πληρωμών είναι μεγάλος από πλευράς ευκαιριών, με περισσότερους από 17 εκατ. εμπόρους έτοιμους να εφαρμόσουν συστήματα πληρωμών που μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα.

Το μερίδιο θα αποκτηθεί από τους μετόχους μειοψηφίας της Viva Wallet, συμπεριλαμβανομένου του fund συμφερόντων Λάτση, το οποίο κατέχει περίπου το 13% της εταιρείας, και του βρετανικού fund Hedosophia, που κατέχει περίπου 24%.

″Η αποστολή της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται στην Ευρώπη μέσω της τεχνολογίας αιχμής”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χάρης Καρώνης, συνιδρυτής της Viva Wallet.

ΠΗΓΗ