Η ΔΕΗ blue διαθέτοντας φορτιστές σε 65 περιοχές σε όλη την Ελλάδα και μέχρι το τέλος του 2022 θα έχει εγκαταστήσει 1000 σταθμούς φόρτισης, έχοντας στόχο τους 10.000 δημόσια προσβάσιμους φορτιστές έως το 2025, ενδυναμώνει την ηγετική της θέση στην ελληνική αγορά αποκτώντας την Charge.

Η εταιρεία Carge μια από τις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες startup επιχειρήσεις του χώρου της, ειδικεύεται στην ανάπτυξη πρωτοποριακού λογισμικού για εφαρμογές οι οποίες, μεταξύ άλλων, δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να πλοηγηθεί μέσα από ένα ψηφιακό χάρτη, φτάνοντας στον σταθμό φόρτισης από την καλύτερη και ταχύτερη διαδρομή. Η σχετική τεχνολογία μπορεί να δώσει επίσης μια σειρά από άλλες πληροφορίες όπως την υγεία της μπαταρίας του οχήματος κ.λπ.

«Η ένταξη της Charge δυναμώνει την παρουσία της DEH blue, ενισχύει τη γκάμα και την ποιότητα των υπηρεσιών της, επιβεβαιώνει την προσήλωσή μας στην υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων. Η ενσωμάτωση της ψηφιακής πλατφόρμας της Carge στη ΔΕΗ blue, – ενός πλήρους, αναπτυγμένου και λειτουργικού πελατοκεντρικού λογισμικού, – έρχεται να επιλύσει ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες των ηλεκτροκίνητων οχημάτων: την ‘ανησυχία αυτονομίας’ (range anxiety), δηλαδή τον φόβο των οδηγών και των (μελλοντικών) αγοραστών για την εμβέλεια οδήγησης. Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα μπορούν πλέον να εντοπίζουν τον σταθμό φόρτισης, να δεσμεύουν τη θέση τους και τελικά να φορτίζουν το όχημά τους. Απλά, γρήγορα και αποτελεσματικά», δήλωσε ο Κυριάκος Κοφινάς, γενικός διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Carge, Ελευθέριος Καραμπατσάκης επισήμανε ότι: «Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η εφαρμογή της Carge βρέθηκε στην κορυφή των ψηφιακών καταστημάτων στην κατηγορία της, έλαβε σημαντικές διακρίσεις και ανέπτυξε στρατηγικές συνεργασίες με ισχυρούς παίκτες του χώρου. Η ένωση δυνάμεων με τη ΔΕΗ αποτελεί κομμάτι της νέας εποχής ενός οργανισμού με πολυετή ιστορία. Η επόμενη μέρα φαίνεται να έχει ενδιαφέρον για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Ευχαριστούμε όσους μας εμπιστεύθηκαν και συνεχίζουμε με κοινό όραμα να κάνουμε την επαναφόρτιση ηλεκτρικών αυτοκίνητων έναν καθημερινό τρόπο ζωής. Το Δίκτυο ΔΕΗ blue, είναι σήμερα το Νο1 Δίκτυο δημόσια προσβάσιμων φορτιστών Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων, με περισσότερους από 550 Φορτιστές σε όλη την Ελλάδα. Οι υπηρεσίες ΔΕΗ blue, πέραν των υπηρεσιών επαναφόρτισης, θα εισαγάγουν νέες λειτουργίες έξυπνης πλοήγησης-φόρτισης, και προγράμματα για τους εγγεγραμμένους χρήστες ΔΕΗ blue».

ΠΗΓΗ