Στις 19 Ιουλίου 2020, είχα γράψει ότι απέμενε μόνο μια Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), προκειμένου να ξεκινήσει σε πλήρη ρυθμό οι εργασίες για την μεγάλη τουριστική, πολυτελή επένδυση των 165 εκατ. ευρώ «VIPEXCLUSIVECLUB», στη νήσο Σκορπιός.

Τελικά, η πολυαναμενόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Τουρισμού, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Προβλέπει την έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου «Κατασκευή και λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας» στη νήσο Σκορπιός (ΦΕΚ 870 Δ’ / 31.12.2020).

Πρόκειται για επενδυτικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί αποκλειστικά με ιδιωτικά κεφάλαια και αφορά στην δημιουργία σύγχρονων πολυτελών τουριστικών υποδομών σε έκταση 161 στρεμμάτων στη νήσο Σκορπιός. Η επένδυση περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – το κύριο τουριστικό συγκρότημα, κέντρο πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εγκαταστάσεων, φάρμα, αμφιθέατρο, ελικοδρόμιο και επέκταση λιμενικών εγκαταστάσεων. Το έργο έχει προϋπολογισμό 165 εκατ. ευρώ και αναμένεται να δημιουργήσει τουλάχιστον 130 νέες θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.

Tο έργο έχει ενταχθεί στα ΕΣΧΑΣΕ και χαρακτηρίζεται ως «Τουρισμός Αναψυχής». Οι πρόδρομες εργασίες έχουν ξεκινήσει από καιρό. Περιλαμβάνει κατασκευές σε 17,765 τ.μ., πλέον των υφιστάμενων κτιρίων των 4.000 τ.μ., με τη δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου δυναμικότητας 84 κλινών.

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων με εξαιρετικά ταχείς διαδικασίες προχώρησε στην έγκριση χωροθέτησης του επενδυτικού σχεδίου για τον Σκορπιό. Ένα έργο εμβληματικής σημασίας, το οποίο επίσης για αρκετό καιρό παρέμεινε στα συρτάρια και τώρα προχωρά για να δώσει στη χώρα μας θέσεις εργασίας και προστιθέμενη αξία. Στηρίζουμε απόλυτα την επένδυση αυτή και με αγωνία περιμένουμε να την δούμε να υλοποιείται και να απολαμβάνει ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

ΠΗΓΗ