Ημερομηνία – ορόσημο είναι η 16η Ιουνίου για τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού, καθώς ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες, για τη μεταφορά στη ΛΑΜΔΑ των μετοχών του ΤΑΙΠΕΔ για τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού.

Εως τις 25 Ιουνίου, θα υπογραφή η σχετική σύμβαση μεταξύ των δύο μερών και θα καταβληθεί από τη ΛΑΜΔΑ προς το Ελληνικό Δημόσιο, η πρώτη δόση των 300 εκατ. ευρώ, ενώ ενδέχεται να καταβληθεί και εγγυητική επιστολή για τη δεύτερη δόση των επίσης 300 εκατ. ευρώ.

Κατά συνέπεια, βρισκόμαστε σε πραγματική φάση εκκίνησης των έργων, τα οποία θα ξεκινήσουν άμεσα. 

Ηδη, συνεχίζονται έργα κατεδαφίσεων και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν τα έργα όπως θα εξελίσσονται.

Η επένδυση θα προχωρήσει απρόσκοπτα, παρά την εκκρεμότητα του Καζίνο – resort, καθώς έχουν μελετηθεί όλες οι εναλλακτικές λύσεις, ώστε να ολοκληρωθεί ως έχει το πλάνο πενταετίας. Πάντως, υπάρχει η βεβαιότητα, ότι θα προχωρήσει η Ispire Athens την κατασκευή του.

Πάντως, όλο αυτό το διάστημα κι ενώ το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε 10 αποφάσεις απορρίπτοντας κάθε προσφυγή, η ΛΑΜΔΑ ολοκλήρωσε τις συμβάσεις με τις κατασκευαστικές εταιρείες που θα πραγματοποιήσουν τα έργα. 

Μάλιστα, το δίμηνο Ιουνίου – Ιουλίου θα είναι καυτό, από πλευράς ενημέρωσης, καθώς θα αποκαλύπτονται σταδιακά αρχιτεκτονικές παρουσιάσεις με μακέτες των έργων που θα κατασκευαστούν καθώς και ποιες εταιρείες τα έχουν αναλάβει. 

ΠΗΓΗ