Η λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα θα περάσει σε άλλο επίπεδο με τα μεγάλα έργα. Η επένδυση στο Ελληνικό, η ανάπτυξη της Μαρίνας Αλίμου και η ανάπλαση του Φαληρικού Ορμου, αποτελούν μεγάλα έργα που θα δώσουν πνοή όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και ευρύτερα στην Αττική.

Σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, υπεγράφη το Πρωτόκολλο Παραλαβής της Μαρίνας Αλίμου, μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) και της Παραχωρησιούχου εταιρείας ειδικού σκοπού με την επωνυμία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», κατά 100% θυγατρικής της ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. 

 

Η μεταβίβαση προς αξιοποίηση της Μαρίνας Αλίμου είναι για διάστημα 40 ετών με δικαίωμα αμοιβαίας επέκτασης για επιπλέον 10 έτη και ταυτόχρονα στην εκταμίευση προς το ΤΑΙΠΕΔ της προκαταβολής ύψους 27.336.823,06 ευρώ, και του αντίστοιχου ΦΠΑ. 

Σε συνέχεια της υπογραφής, από την 1η Ιανουαρίου 2021 ξεκινά και επίσημα η Παραχώρηση της Μαρίνας Αλίμου στην εταιρεία «Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου», με στόχο την αναβάθμιση της σε μία από τις πιο σύγχρονες μαρίνες των Βαλκανίων, με την υλοποίηση επενδύσεων ύψους 50 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξή της. 

Στην τελετή υπογραφής παρευρέθηκαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ριχάρδος Λαμπίρης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Στέφανος Βλαστός, ο διευθύνων σύμβουλος της Παραχωρησιούχου εταιρείας «Ανάπτυξης Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.», Γιάννης Μωραΐτης, καθώς και ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης.

 

Με την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου – μίας από τις μεγαλύτερες μαρίνες στην Ανατολική Μεσόγειο – για 40 χρόνια στην εταιρεία “Ανάπτυξη Νέας Μαρίνας Αλίμου Α.Ε.”, το Ελληνικό Δημόσιο θα λάβει σε ετήσια βάση, Αμοιβή Παραχώρησης και Μεταβλητό Οικονομικό Αντάλλαγμα ίσο με το 16% των Ετήσιων Πραγματικών Εσόδων.

ΠΗΓΗ