Στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστο Γιαννούλη απαντά ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε αναφερόμενος στα περί «πληρωμένης» συνέντευξης του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στην αρχή της εβδομάδας η οποία φιλοξενήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ο Alpha κάνει λόγο για «αήθη επίθεση του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη» ενώ τονίζει πως θίγει όχι μόνο τον Αντώνη Σρόιτερ και τον σταθμό αλλά και ολόκληρο το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του σταθμού αναφέρει: «Μία πρωτοφανή επίθεση δέχτηκε ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, Αντώνης Σρόιτερ, αλλά και συνολικά ο Alpha, από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Γιαννούλη. Με ανάρτησή του στο twitter, ο βουλευτής, άφησε αιχμές για «πληρωμένη» συνέντευξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που παραχωρήθηκε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του Alpha, την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου. Αναρωτήθηκε μάλιστα ο βουλευτής, αν κόπηκε τιμολόγιο για την συνέντευξη!

Η αήθης αυτή επίθεση του βουλευτή Χρήστου Γιαννούλη, ο οποίος πριν εκλεγεί βουλευτής δήλωνε και ο ίδιος δημοσιογράφος, θίγει όχι μόνο το πρόσωπο του Αντώνη Σρόιτερ, αλλά και τον σταθμό και ολόκληρο το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Μπροστά στο μπαράζ αντιδράσεων από όλους τους πολιτικούς χώρους, ο κος Γιαννούλης, έσπευσε να αποσύρει την ανάρτησή του από τα κοινωνικά Μέσα δικτύωσης, και κατάφερε να διαψεύσει τον εαυτό του, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Τάκη Χατζή και το Δήμο Βερύκιο στο ραδιόφωνο του Alpha 98,9, λέγοντας ότι… κάτι άλλο εννοούσε τελικά.

Ο Alpha επιθυμεί να θυμίσει, ότι στο κεντρικό του δελτίο, έχουν φιλοξενηθεί όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας και βεβαίως όλοι οι πρωθυπουργοί. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος στο οποίο ανήκει ο κ. Γιαννούλης, έχει επίσης φιλοξενηθεί αρκετές φορές στο δελτίο ειδήσεων, ως πρωθυπουργός αλλά και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και βεβαίως θα φιλοξενηθεί και στο μέλλον. Καλό θα ήταν λοιπόν, ο κ. Γιαννούλης να αναλογιστεί, πως αν θεωρεί ότι οι συνεντεύξεις των πολιτικών αρχηγών και γενικότερα των πολιτικών είναι αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής, προσβάλει πρώτα από όλους τον πρόεδρο και τους βουλευτές του κόμματός του, οι οποίοι φιλοξενούνται τακτικά στον Αlpha.

Υπενθυμίζουμε στον κ. Γιαννούλη, ότι η συνέντευξη με πολιτικά πρόσωπα της επικαιρότητας, και δη η συνέντευξη με τον Πρωθυπουργό της χώρας, αποτελεί μία από τις θεμελιώδεις θεσμικές υποχρεώσεις των Μέσων Ενημέρωσης».

Ανασκεύασε ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης τα περί χρηματισμού Σρόιτερ για την τηλεοπτική συνέντευξη με τον πρωθυπουργό

Να ανασκευάσει τα όσα είχε έγραψε στα social media κατά του δημοσιογράφου Αντώνη Σρόιτερ που πήρε την τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού, επιχείρησε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επίσης δημοσιογράφος στο επάγγελμα, Χρήστος Γιαννούλης.

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Twitter: «Η συνέντευξη θα κλείσε με έκδοση τιμολογίου ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών; Χωρίς το ΦΠΑ ή με το ΦΠΑ;» αφήνοντας με αυτό τον τρόπο να εννοηθεί ότι ο παρουσιαστής είχε χρηματιστεί. Την εν λόγω ανάρτηση πάντως την κατέβασε λίγη ώρα αργότερα μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Μιλώντας λίγο νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha, ο κ. Γιαννούλης υποστήριξε ότι με τις αναρτήσεις του δεν υπαινίχθηκε ότι ο κ. Σρόιτερ και οι δημοσιογράφοι του Alpha πληρώθηκαν για τη συνέντευξη, προσθέτοντας ωστόσο ότι «ο Μητσοτάκης έχει βάλει το χέρι του σε μια αντιδημοκρατική ενημέρωση».

«Σε καμία περίπτωση, τόνισε, δεν υποστήριξα ότι είναι πληρωμένη η συνέντευξη, ούτε ότι ο εργαζόμενος χρηματίστηκε ή συναλλάχτηκε για τη συνέντευξη. Αυτό που είπα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται με κάποιον τρόπο να περνάει τις λιγότερες δυνατές κριτικές στον δημόσιο λόγο. Δεν υπαινίχθηκα χρηματισμό του Σρόιτερ, ήταν ένα σαρκαστικό σχόλιο και κατέβηκε όχι από φόβο, αλλά επειδή έχει χαθεί η δυνατότητα να γίνεται συζήτηση κριτικής και σχολίων, χωρίς να μετατρέπεται σε λύσσα εκτόνωσης. Σέβομαι και τιμώ τη δημοσιογραφική παρουσία συναδέλφων».

Ο βουλευτής υποστήριξε τέλος ότι έχει δικαίωμα, ως πολίτης, να ασκεί κριτική, ενώ διέψευσε ότι κατέβασε το σχόλιό του από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατόπιν παρέμβασης της Κουμουνδούρου και του ίδιου του προέδρου του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο κ. Τσίπρας πάει σε ζωντανές συνεντεύξεις όπου δεν υπάρχει καμία συνθήκη ανελευθερίας του δημοσιογράφου. Το ίδιο θέλω να πιστεύω ότι ισχύει και για τον κ. Σρόιτερ. Δεν τίθεται θέμα πληρωμένης συνέντευξης. Προσπάθησε να κάνει τη δουλειά του, δεν ήταν ικανοποιητική για μένα. Ο σαρκασμός αφορά τον κ. Μητσοτάκη, όχι τους εργαζόμενους του Alpha» όπως είπε.

ΠΗΓΗ