Το Netflix δεν έχει στα σχέδια του την τοποθέτηση disclaimer που θα δηλώνει πως η σειρά «The Crown» είναι δραματοποιημένο, όπως αναφέρει το Variety.

Η είδηση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά τη δήλωση του Υπουργού Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, Oliver Dowden, πως το Netflix πρέπει να διαθέτει ειδική σήμανση μυθοπλασίας για τη σειρά, καθώς «μια γενιά θεατών, που δεν έχουν ζήσει τα γεγονότα αυτά, ίσως μπερδέψουν τη μυθοπλασία με τα γεγονότα».

Από τη μεριά του, το Netflix, όπως μας ενημερώνει το lordoftheseries.gr διαφωνεί με αυτό και θεωρεί πως είναι γνωστή η δραματοποιημένη φύση της σειράς.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του δικτύου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση στην ιστοσελίδα ώστε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση: «Πάντοτε παρουσιάζουμε το “The Crown” ως ένα δράμα και έχουμε την πεποίθηση πως τα μέλη μας αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για μία δουλειά μυθοπλασίας, που σε γενικές γραμμές βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα. Ως εκ τούτου, δεν έχουμε κάποιο πλάνο και δεν βλέπουμε κάποια ανάγκη για να τοποθετήσουμε ειδική σήμανση».





ΠΗΓΗ