Με μία ανακοίνωση εν μέσω πανδημίας κορονοϊού κι ενώ τα κέντρα παραμένουν κλειστά, το νεοσύστατο πανελλήνιο σωματείο Ελλήνων τραγουδιστών, με πρόεδρο τη Γιώτα Νέγκα, ζητά να πληρώνονται με ένα συμβολικό ποσό στις εμφανίσεις τους σε εκπομπές στα ιδιωτικά κανάλια και τα ραδιόφωνα όπου θα τραγουδούν «ζωντανά».

Το θέμα δημοσιεύει η Espresso και όπως ανέφεραν στο Happy Day, οι καλλιτέχνες (400 στον αριθμό) ενόψει και της περιόδου των Χριστουγέννων, όπου η ζήτησή τους σε εορταστικές εκπομπές είναι μεγαλύτερη, αποφάσισαν να διεκδικήσουν αμοιβές για την κάθε τους εμφάνιση.

Την ανακοίνωση, όπως ακούσαμε, συνυπογράφουν μεγάλα ονόματα του μουσικού πενταγράμμου μεταξύ αυτών: η Χάρις Αλεξίου, η Άννα Βίσση, η Δήμητρα Γαλάνη, η Πέγκυ Ζήνα, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Βέρτης, ο Κώστας Μαρτάκης, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Άντζελα Δημητρίου, ο Κωστής Μαραβέγιας, η Νατάσα Μποφίλιου και πολλοί άλλοι.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, στην ανακοίνωση δε διευκρινίζεται αν είναι και για τους μουσικούς.

Να υπενθυμίσουμε πως η ανακοίνωση έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της ΕΡΤ ότι θα πληρώνονται οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν σε εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης έγραφε: «Θέλοντας να βοηθήσει και τον κλάδο των ερμηνευτών, των τραγουδοποιών και των μουσικών, και ανταποκρινόμενη σε σχετικά αιτήματα, η ΕΡΤ αποφασίζει πλέον την έκτακτη οικονομική ενίσχυση και των μουσικών της τηλεοπτικών εκπομπών, προκειμένου οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες και μουσικοί σε αυτές να μπορούν να λαμβάνουν μια συμβολική αποζημίωση εμφάνισης -μέχρι του ποσού των 300 ευρώ- για όσο διάστημα η πανδημία έχει επί της ουσίας ματαιώσει την επαγγελματική τους δραστηριότητα».

Επιπλέον, θα υπάρχει έκτακτη ενίσχυση μέχρι του ποσού των 1.000 ευρώ για κάθε επεισόδιο των εκπομπών «Στα τραγούδια λέμε Ναι», το «Μουσικό κουτί» και «Το αλάτι της γης», με αναδρομική ισχύ από τις 3 Νοεμβρίου 2020, ημέρα που ανακοινώθηκε η αναστολή λειτουργίας των χώρων θεάματος.





ΠΗΓΗ