Ο κορονοϊός έφερε λουκέτα στις κινηματογραφικές αίθουσες και «πάγωμα» των γυρισμάτων με αποτέλεσμα ο καλλιτεχνικός χώρος να είναι ένας από τους πιο βαριά πληττόμενους από την πανδημία.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρά σε μια κίνηση στήριξης της ελληνικής κινηματογραφίας και των κινηματογραφικών αιθουσών.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Με 1.350.000 ευρώ το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στηρίζει την ελληνική κινηματογραφία, λόγω της πανδημίας Covid-19.

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι «μετά την εμπεριστατωμένη συζήτηση που είχαμε στις 6 Οκτωβρίου με εκπροσώπους κινηματογραφικών επιχειρήσεων, το ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκπόνησε ειδικό πρόγραμμα για την ενίσχυση των αιθουσών τους. Στόχος του προγράμματος είναι η απόδοση κινήτρων τόσο για την προβολή ελληνικών ταινιών, στη δύσκολη εποχή της πανδημίας, όσο και για τη στήριξη  των κινηματογράφων που τις προβάλλουν». Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί μέσω του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ).

Η στήριξη αφορά επιχειρήσεις κινηματογράφων δωδεκάμηνης λειτουργίας που διαθέτουν μία ή δύο αίθουσες (οθόνες), των οποίων η λειτουργία ανεστάλη, με κρατική εντολή, λόγω των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά πρόβαλαν τουλάχιστον μία ελληνική ταινία κατά την κινηματογραφική περίοδο 2019-2020. Επίσης, αφορά και στους κινηματογράφους, με τα ίδια χαρακτηριστικά, που θα προβάλουν κατά τη περίοδο 2020-2021 τουλάχιστον μία ελληνική ταινία».

Μπορείτε να δείτε τους όρους του προγράμματος εδώ.





ΠΗΓΗ