Στο τελευταίο τεύχος της φετινής χρονιάς, το περιοδικό TIME αποχαιρετά το 2020 με τον πιο κατάλληλο τρόπο: βάζοντάς του ένα τεράστιο «Χ».

Πρόκειται για ένα απλό εξώφυλλο, το οποίος όμως συνοψίζει τα αισθήματα όλου του πλανήτη απέναντι σε αυτή τη χρονιά που επιτέλους τελειώνει, τη «χειρότερη στην ιστορία».

Η επιλογή του συγκεκριμένου εξώφυλλου έγινε με φόντο την πανδημία του κορονοϊού που ξεκίνησε στις αρχές της χρονιάς από την Κίνα και μέχρι και σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1,5 εκατ. συνανθρώπους μας.

Τη φωτογραφία του εξώφυλλου συνοδεύει και η εξής λεζάντα:
«Έχουν υπάρξει χειρότερες χρονιές στην ιστορία των ΗΠΑ και σίγουρα πολύ χειρότερες στην παγκόσμια ιστορία, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς που είμαστε ζωντανοί σήμερα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο.

Πρέπει να είναι κάποιος πάνω από 100 ετών για να θυμάται την καταστροφή του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και την πανδημία της γρίπης του 1918. Πρέπει να είναι κάποιος περίπου 90 για να γνωρίζει την οικονομική καταστροφή που έφερε η Μεγάλη Κρίση. Και πρέπει να είναι κάποιος στα 80 για να έχει αναμνήσεις από τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Οι υπόλοιποι από εμάς δεν είχαμε εμπειρίες από κάτι τέτοιο – από τις συνεχείς φυσικές καταστροφές που επιβεβαιώνουν πόσο πολύ έχουμε προδώσει τη φύση· από τις εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων αμφισβητείται με επιχειρήματα από τη φαντασία· από έναν ιό που προήλθε πιθανότητα από μια νυχτερίδα και που τελικά έφερε τα πάνω κάτω στις ζωές σχεδόν όλων των κατοίκων αυτού του πλανήτη και κόστισε τη ζωή σε περίπου 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους»

ΠΗΓΗ