Στο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων στις μεγάλες δοκιμασίες της χώρας αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και επεσήμανε ότι στην πρόσφατη κακοκαιρία έκαναν τη δουλειά τους με αίσθηση καθήκοντος και αποτελεσματικότητας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις έκαναν αποτελεσματικά τη δουλειά τους και τους οφείλεται ένα μεγάλο “ευχαριστώ” για τη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, έκαναν τη δουλειά τους όπως πάντα, με αίσθηση καθήκοντος και αποτελεσματικότητα, ήταν σε ετοιμότητα βάσει των συμφωνηθέντων στα σχέδια, κινητοποιήθηκαν όταν τους δόθηκε η σχετική οδηγία και εντολή, εξετέλεσαν την εντολή που τους δόθηκε, ακόμα και εάν αυτή δεν περιλαμβάνεται στα γνωστά σχέδια έκτακτης ανάγκης, όπως ο Δευκαλίων», επεσήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας για να συμπληρώσει πως παρότι δεν κάνουν απεγκλωβισμούς, όταν τους ζητήθηκαν το έπραξαν.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις συνέβαλαν στις μεγάλες δοκιμασίες, όπως το μεταναστευτικό και τη φύλαξη των συνόρων, την πανδημία και την εμβολιαστική προσπάθεια.



ΠΗΓΗ