Φανερά ενοχλημένος για τη διαρροή πληροφοριών από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εμφανίστηκε στη Βουλή ο Νίκος Παναγιώτοπουλος, καθιστώντας σαφές, ότι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υπεύθυνοι και προσεχτικοί, όταν αναφέρονται σε ευαίσθητα θέματα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με αφορμή δημοσίευμα του Ριζοσπάστη με αναλυτικά στοιχεία για τον αμυντικό οπλισμό που εστάλη στην Ουκρανία, υπογράμμισε ότι «θα εγείρει θέμα στους αρχηγούς των επιτελείων». Παρομοίασε μάλιστα, το σύστημα πληροφοριών με ελβετικό τυρί, που διαθέτει αρκετές «τρύπες» και υπογράμμισε πως όλοι όσοι ασχολούνται με την άμυνα πρέπει να έχουν τη δέουσα υπευθυνότητα, ώστε να μην είναι κάποια πληροφορία προσβάσιμη στον οποιονδήποτε. «Δεν μπορούν στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων να παίρνουν τηλέφωνο και να διοχετεύουν πληροφορίες, ψάξε αυτό, δώσε εκείνο… Ευχή μου, να μιλάμε λιγότερο για αυτού του είδους τα θέματα», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, διευκρίνισε μετά από ερώτηση του Θοδωρής Δρίτσα από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα σταλούν Leopard στην Ουκρανία, ούτε S300, καθώς τα αντιαεροπορικά στα νησιά τα χρειαζόμαστε». Επανέλαβε ότι η ζητείται βοήθεια και τόνισε πως «θα έρχονται και θα ζητούν συνεχώς για να στείλουμε κάτι αν γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε μεριμνήσει για την αντικατάσταση του».





ΠΗΓΗ