«Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα αυτή η ορατή βελτίωση του κλίματος αναφορικά με την συνέχιση της εντατικής προσπάθειας για να ενδυναμωθεί περισσότερο η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μέσα από ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. “Και τουτο ποιείν κακείνο μη αφιέναι”. Συνεχίζουμε λοιπόν και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οφείλουμε όμως να εργαστούμε στο πλαίσιο της καλής γειτονίας για την βελτίωση των σχέσεων μας», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και σημείωσε πως αξιοποιείται κάθε δυνατότητα για τη βελτίωση του κλίματος.

«Όταν υπάρχει μια ευκαιρία για βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο χωρών έστω μέσα από την τραγική συγκυρία των σεισμών οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε», είπε και αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές της γείτονος, λέγοντας πως διαπίστωσε «την δύσκολη κατάσταση και την προσπάθεια για στήριξη όσων υποφέρουν».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο πλαίσιο επεξεργασίας στην αρμόδια επιτροπή του νομοσχεδίου για την Κύρωση του Μνημονίου Συμφωνίας (ΜοΑ) μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Οργανισμού Επικοινωνιών και Πληροφορικής του ΝΑΤΟ, υποστήριξε «δεν υπάρχει κέντρο που να επιδιώκει αυτή τη προσέγγιση (σ.σ. Ελλάδας – Τουρκίας)» αν και διευκρίνισε πως «πολλοί θα ήθελαν να δουν αυτή την προσέγγιση κυρίως μέσα στην συμμαχία καθώς η άμβλυνση εντάσεων χωρών που ανήκουν στην ίδια συμμαχία εξασφαλίζει σταθερότητα στην περιοχή».

Σε ότι αφορά στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία είπε ότι «η Ελλάδα δεν θα στείλει Leopard 2Α6».





ΠΗΓΗ