«Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Όσο και να φαίνεται περίεργο, όσο και ν΄ ακούγεται περίεργο, αυτό ψιθυρίζεται καθημερινά ολοένα και περισσότερο πλησιάζοντας στις εκλογές της 21ης Μάη 2023, στα πηγαδάκια που στήνονται στις Μονάδες, στις Πτέρυγες Μάχης, στα Πλοία του Στόλου, στα στρατιωτικά καταστήματα από τους εν ενεργεία αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Οι εν αποστρατεία στρατιωτικοί δεν λένε τίποτα άλλο από: «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα».

Όχι, δεν είναι ψέματα. Οι συζητήσεις δίνουν και παίρνουν. Έρχονται στη μνήμη των στρατιωτικών οι διαχρονικές υποσχέσεις των αστικών κομμάτων, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που με ευκολία μα και θράσος ξεστομίζουν, για να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Τέλος όμως. Τέλος η ομηρία. Η ομηρία ανήκει στο παρελθόν. Ό,τι έκτισε το αστικό σύστημα με την απίστευτη μαύρη προπαγάνδα του για το ΚΚΕ, πέφτει στο κενό από τα ίδια τα στελέχη. Οι εν ενεργεία και οι εν αποστρατεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, τώρα ξέρουν. Έμαθαν. Μόνο το ΚΚΕ στάθηκε δίπλα τους. Υποστήριξε τα δίκαια αιτήματά τους. Στη βουλή, με εκατοντάδες ερωτήσεις και κοινοβουλευτική «πίεση» για την επίλυση των δίκαιων προβλημάτων τους. Στους δρόμους, στις κινητοποιήσεις τους με τον αγώνα τους. Τα σωματεία των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών, όταν απευθύνονταν στο ΚΚΕ, πάντα εύρισκαν ανοικτή την πόρτα. Πάντα. Όχι πριν τις εκλογές. Όχι μετά τις εκλογές. Πάντα. Τώρα ξέρουν ότι, όταν ζητήσουν από το ΚΚΕ με τους βουλευτές του και τα στελέχη του να είναι δίπλα τους, θα είναι δίπλα τους.

Οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ανατρέχουν στη μηχανή του χρόνου. Οι παλιότεροι θυμούνται και οι νεότεροι επιβεβαιώνουν ότι διαχρονικά οι στρατιωτικοί εργάζονται χωρίς ωράρια εργασίας, χωρίς αμοιβή για την (ακατανόητη) υπερωριακή τους εργασία και την (επίσης ακατανόητη) εργασία τους πέραν του πενθημέρου, χωρίς ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους, όταν κάθε 3 χρόνια η μετάθεση τούς ξεσπιτώνει, χωρίς εργασία για τις/τους συζύγους που ακολουθούν, χωρίς (πραγματική) υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας τους, χωρίς κατάλληλα μέσα και μέτρα προστασίας, χωρίς αξιοπρεπές σύστημα υγείας. Οι παλιότεροι θυμούνται και οι νεότεροι επιβεβαιώνουν ότι, διαχρονικά, οι εν ενεργεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί καλούνται να καλύψουν τα κενά ενός ανύπαρκτου κρατικού μηχανισμού. Γνωρίζουν και εξοργίζονται για το γεγονός ότι για το αστικό κράτος, η κάλυψη των κενών θέσεων εργασιών στους δημόσιους οργανισμούς και φορείς από άνεργες/ους νέες και νέους είναι κόστος που, σαν ο διάολος το λιβάνι, θέλει να αποφύγει και γι΄ αυτό χρησιμοποιεί τις/τους στρατιωτικούς ως ένα απλήρωτο εργατικό δυναμικό.

Τι να πρωτοπιάσει κανείς. Φωτιές; Τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καλούνται να τις καλύψουν οι στρατιωτικοί. Ατέλειωτες απλήρωτες ώρες σε δασοπερίπολα και δασοπυρόσβεση. Πλημμύρες; Τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, αλλά και εξαιτίας ενός ανύπαρκτου ουσιαστικού κρατικού σχεδιασμού στους δήμους καλούνται να καλύψουν οι στρατιωτικοί.

Ατέλειωτες ώρες πέραν των καθηκόντων τους και της αποστολής τους. Σεισμοί; Τις τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα πρώτα προβλήματα μετά από σεισμό, καλούνται να καλύψουν οι στρατιωτικοί.

Αφόρητη ψυχολογική πίεση. Ακόμη και σε ιδιωτικών συμφερόντων εταιρίες κλήθηκαν οι στρατιωτικοί να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Το χειμώνα για να ξεχιονίσουν την «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ» ή για να συνδράμουν με στρατιωτικά μέσα και ως κομπάρσοι σε χολιγουντιανής παραγωγής ταινία. Έτσι είναι. Ό,τι μπορεί το κεφάλαιο να βάλει στην τσέπη του θα το κάνει, κι ας είναι σε βάρος του Ελληνικού λαού.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, όλα τα αστικά κόμματα (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) σε συγχορδία, ψηφίζοντας το ένα τους νόμους του άλλου και με τα 2 χέρια, είπαν το αμίμητο στις/στους στρατιωτικούς. «Επειδή δώσαμε τα δισεκατομμύρια του αιώνα για οπλικά συστήματα που, έτσι κι αλλιώς, εσείς θα χειριστείτε για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ μην περιμένετε παραπάνω, θα δουλεύετε 8 ώρες και θα πληρώνεστε για τις 5, θα δουλεύετε 16 ώρες και θα πληρώνεστε για τις 10, θα δουλεύετε 60 ώρες και θα πληρώνεστε για τις 24 …». Αυτή είναι η ανάπτυξη τους.
Ως εδώ και μη παρέκει. Η ομηρία τέλος. Οι εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί και υπαξιωματικοί ενώνουν τις δυνάμεις τους με όλο τον Ελληνικό λαό.

Συσπειρώνονται. Την οργή τους και την αγανάκτησή τους την κάνουν δύναμη. Δυναμώνουν το ΚΚΕ. Τη μόνη δύναμη που μπορεί να ανατρέψει τα αντιλαϊκά προδιαγεγραμμένα μέτρα που θα φέρει η όποια κυβέρνηση σχηματιστεί την 22α Μάη του 2023.

Ο Ανέστης Τσουκαράκης, είναι Συνταγματάρχης (ΣΔΓ) εν αποστρατεία
επίτιμος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.) & υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά





ΠΗΓΗ