Ξεκάθαρη υπενθύμιση προς πάσα κατεύθυνση για το οπλοστάσιο που διαθέτει η ελληνική διπλωματία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Συζήτηση για την Ελληνική Ελληνική Υψηλή Στρατηγική που διοργανώνει το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, φιλοτέχνησε το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής πάνω στον καμβά των τελευταίων συμφωνιών για τις θαλάσσιες ζώνες, την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων αλλά και την ανάπτυξη των πολυμερών σχημάτων συνεργασίας.

«Θέλουμε να συζητήσουμε με την Τουρκία με καλή διάθεση, χωρίς όμως να μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ότι η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μας είναι ισχυρή», ανέφερε στην εισήγησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε δε: «Αυτό συνθέτει ένα πλαίσιο σκληρής ισχύος, το οποίο δεν απαγορεύει να καθόμαστε στο τραπέζι της συζήτησης».

Όπως εξήγησε ο πρωθυπουργός χρησιμοποιώντας αιχμηρό ύφος: «Ένα μέρος μιας χώρας που έχει αυτοπεποίθηση είναι να μπορεί να μιλάει και να υπερασπίζεται τα δίκια της και ενίοτε και στο εσωτερικό της χώρας να αντιπαλεύει φωνές οι οποίες είναι τόσο ακραίες που να οδηγούν νομοτελειακά σε καταστάσεις τις οποίες δεν θέλουμε ή δεν θεωρούμε προς όφελος των εθνικών συμφερόντων».

Συμπλήρωσε μάλιστα: «Να μην παθιαζόμαστε από συναισθηματικές αντιδράσεις που Ειδικά στα θέματα εξωτερικής πολιτικής κατά κανόνα δεν οδηγούν σε καλό. Σίγουρα δεν μας οδήγησαν σε καλό τις φορές που επικράτησαν κάνοντας μία σύντομη ανασκόπηση της ιστορίας μας τα τελευταία 200 χρόνια.»

Αναλυτικά η τοποθέτηση του πρωθυπουργού



ΠΗΓΗ