Το 2020 οι Ένοπλες Δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν πολλαπλές, πολυδιάστατες, αλλά και πρωτόγνωρες προκλήσεις· βρέθηκαν απέναντι σε καταστάσεις ανάγκης, απέναντι σε περιστάσεις μεγάλης αστάθειας, έντονης αβεβαιότητας και αυξημένης επικινδυνότητας και κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία, λειτουργώντας με σχέδιο, ταχύτητα και αποφασιστικότητα.

Τη διαπίστωση αυτή έκανε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στην προσφώνηση του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον απολογισμό του ΓΕΕΘΑ για το 2020 που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Στην εκδήλωση έγινε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι «οι πολλαπλές κρίσεις του 2020 στάθηκαν η αφορμή ώστε να καταγραφούν διδάγματα, να αναθεωρηθούν τα επιχειρησιακά σχέδια και να ισχυροποιηθούν συμμαχίες και εταιρικές σχέσεις. Έφεραν όμως και μεγάλες ευκαιρίες, αφού δρομολογήθηκαν με πρωτοφανή ταχύτητα οι διαδικασίες για την απόκτηση νέων οπλικών συστημάτων, τη συντήρηση και τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων και την πρόσληψη νέου προσωπικού. Παράλληλα, αναβαθμίστηκαν εγκαταστάσεις και οχυρωματικά έργα».



ΠΗΓΗ