Αντιπροσωπεία της Βουλής των ΗΠΑ με επικεφαλής, τον βουλευτής Τζέισον Κρόoυ, πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, επίσημη επίσκεψη στο ΓΕΕΘΑ, όπου έγινε δεκτή από τον αρχηγό στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Οι Αμερικανοί βουλευτές είχαν επισκεφθεί προηγουμένως την Άγκυρα.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στην πρόσφατη Διμερή Διακλαδική Συνεκπαίδευση Ελλάδος και ΗΠΑ «POSEIDON’S RAGE 22» στην οποία φιλοξενήθηκαν στη Σούδα τα Μαχητικά Αεροσκάφη F-15E Fighting Eagle και για πρώτη φορά τα Μαχητικά Αεροσκάφη F-35 Lightning II, τα οποία σύντομα θα αποκτήσει και η Χώρα μας, στην στενή συνεργασία Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων των δύο χωρών, καθώς και στην συνεργασία στο πλαίσιο της ανταλλαγής πληροφοριών, ανάλυσης και κυβερνοάμυνας.

Αναφέρθηκε επίσης στις πολύ σημαντικές συναντήσεις από την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ, στις διακλαδικές κοινές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης που υλοποιούνται στο πλαίσιο της προσφάτως επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)], καθώς και στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεων στην Σούδα και την Αλεξανδρούπολη και στον ρόλο τους στην παροχή σημαντικών διευκολύνσεων των Δυνάμεων των ΗΠΑ και της Συμμαχίας.

ΠΗΓΗ