Στην μέγγενη της πανδημίας του κορονοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας με τα κρούσματα να “καλπάζουν”, το επιδημιολογικό φορτίο να μην αναχαιτίζεται και το ΕΣΥ να πιέζεται καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων συμπολιτών μας όλο και αυξάνει.

Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην αυστηροποίηση των μέτρων του lockdown μετά και τις εισηγήσεις των επιστημόνων. Από τις 11 συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αξιολογήσει τα επιδημιολογικά δεδομένα και να εισηγηθεί περιοριστικά μέτρα τα οποία θα έχουν κατά πάσα πιθανότητα ισχύ από αύριο, Τσικνοπέμπτη. Θεωρείται πιθανό οι ειδικοί να εισηγηθούν ένα σκληρό lockdown όπως το Μάρτιο του 2020.

Έκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Κικίλια το απόγευμα

O Νίκος Χαρδαλιάς θα παραβρεθεί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, για να ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

Τα σενάρια που εξετάζονται 

  • Ενα 15νθήμερο lockdown τύπου Μαρτίου 2020 με κλειστό το βιομηχανικό τομέα. Θεωρείται, πάντως, δύσκολο να κλείσουν εργοστάσια και βιομηχανίες.
  • Στα σενάρια εντάσσεται ο περιορισμός κίνησης με τον κωδικό 6 των sms. Εξετάζεται η χρήση του μόνο για πεζούς. Δηλαδή, να μην είναι εφικτή η μετάβαση των πολιτών σε άλλη περιοχή ή σε άλλο δήμο, με τη χρήση αυτοκινήτου ή Μέσου Μαζικής Μεταφοράς για άθληση ή περπάτημα.
  • Προβληματισμός επικρατεί για την κατάχρηση του κωδικού 4, που σχετίζεται με την παροχή βοήθειας.
  • Δεν αποκλείεται να αρθεί το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα, που έχει οδηγήσει σε συγχρωτισμό σε ανοιχτούς χώρους και σούπερ μάρκετ τις πρωινές και απογευματινές ώρες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ