Απόφαση του Εισαγγελέα ήταν σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο σχηματισμός δικογραφιών κατά των διοργανωτών και συμμετεχόντων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας .

Η απόφαση ελήφθη κατά τις ίδιες πηγές μετά τα όσα είδαν αστυνομικές και δικαστικές αρχές από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ και με τη σύμφωνη γνώμη του – κατά το νόμο- παριστάμενου εισαγγελέα , αποφασίστηκε η δικαστική διερεύνηση της διαδήλωσης με σχετική εισαγγελική εντολή.

Τι ερευνούν

Τα ερευνόμενα αδικήματα αφορούν κυρίως διατάξεις υγειονομικού χαρακτήρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού, αλλά και τη μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για τις διαδηλώσεις, που υποχρεώνει τους διοργανωτές να κοινοποιήσουν τις αποφάσεις τους στην ειδική πλατφόρμα.

Στη δικογραφία θα συμπεριληφθούν τα καλέσματα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που απηύθυναν οι διάφορες συλλογικότητες, όπως επίσης βίντεο και φωτογραφίες από τη διαδήλωση.

Επιπλέον, δύναται να χρησιμοποιηθούν και τα βίντεο που έχουν καταγράψει οι ίδιοι οι αστυνομικοί που μετείχαν στα μέτρα τάξης και ήταν εφοδιασμένοι με κάμερες, μέτρο που έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Το υλικό συλλέγει η Διεύθυνση Αστυνομίας Αθηνών και θα το υποβάλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να το αξιολογήσει.

Στην έρευνα μάλιστα δεν αποκλείεται να κληθούν ως ύποπτοι για να καταθέσουν στη ΓΑΔΑ, μεταξύ άλλων, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων και συλλόγων που είχαν απευθύνει δημόσια καλέσματα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Στη διαδήλωση ενάντια στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην Παιδεία συμμετείχαν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 4.000 άτομα, παρά το γεγονός ότι δύο εικοσιτετράωρα νωρίτερα ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης, είχε εκδώσει διαταγή, με την οποία απαγόρευε τις δημόσιες συναθροίσεις με συμμετοχή άνω των 100 διαδηλωτών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ