Την αναστολή της ποινής αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα από το δικαστήριο έγινε δεκτή χθες Τετάρτη η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής ενός 43χρονου, υπηκόου Αλβανίας, κρατούμενου στις φυλακές Μαλανδρίνου, για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτωνανέστειλε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου που εκδόθηκε το 2014 με την οποία καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για τα αδικήματα της εισαγωγής στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών, της παραλαβής δέματος με ναρκωτικές ουσίες και της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εισαγωγής ναρκωτικής ουσίας σε αστυνομικό κρατητήριο, που φέρονται να τελέστηκαν τον Νοέμβριο του 2003.

Κατά της πρωτόδικης απόφασης έχει ήδη ασκήσει από τις 10 Φεβρουαρίου 2021 έφεση. Ο λόγος για τον οποίο δεν παραστάθηκε ποτέ κατά τη δικάσιμο του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, είναι διότι την περίοδο της κλητεύσεώς του είχε ήδη αποχωρήσει από το νησί της Ρόδου και δεν έλαβε γνώση της δικασίμου, αφού είχε αλλάξει διαμονή.

Τονίζει ότι βρέθηκαν στην κατοχή του τρεις καρτέλες χαπιών IMIPRAMINΕ έκαστης χωρητικότητας 13 χαπιών και συνολικά 39 χαπιών και 9 χαπιών LIBRIUM, εκ των οποίων μόνο τα τελευταία πληρούν την έννοια της ναρκωτικής ουσίας σύμφωνα με το νόμο, ενώ τα υπόλοιπα 39 δεν εμπίπτουν, ήτοι δεν πρόκειται για ναρκωτικές ουσίες.

Προσθέτει ότι ήδη από το έτος 2003 πάσχει από χρόνια κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή, που εκείνη την περίοδο βρισκόταν σε έξαρση και για το λόγο αυτό λαμβάνει πολυετή φαρμακευτική αγωγή με λήψη ψυχοφαρμάκων.

Πηγή: dimokratiki.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ