Στο φως έβγαλε η ισπανική εφημερίδα El Mundo το «φαραωνικό», όπως δικαίως το χαρακτηρίζει – συμβόλαιο που υπέγραψε ο Λιονέλ Μέσι το 2017 με την Μπαρτσελόνα κι η συγκεκριμένη αποκάλυψη  αναμένεται να προκαλέσει νέα ένταση στη Βαρκελώνη.
Το νούμερο 10 της Μπάρτσα από το 2017 που τέθηκε σε ισχύ το τρέχων συμβόλαιο, έως το καλοκαίρι του 2021  αναμένεται να έχει βάλει στους τραπεζικούς του λογαριασμούς περισσότερα από 555 εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο ο 33χρονος Αργεντίνος έχει ήδη εισπράξει τα 510 εκατομμύρια ευρώ από το συνολικό συμβόλαιο – που είναι το μεγαλύτερο που έχει υπογραφεί ποτέ στον χώρο του αθλητισμού για έναν ποδοσφαιριστή.

Για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες τα συγκεκριμένα χρήματα δεν αφορούν μόνο τις αμοιβές του συμβολαίου του, οι οποίες σε ετήσια βάση είναι περίπου το 30% των χρημάτων που εισπράττει (40-45 εκ.), αλλά και τα χρήματα που καρπώνεται από τα δικαιώματα της εικόνας του και διάφορες εμπορικές χρήσεις οι οποίες περιγράφονται αναλυτικά στους όρους τους συμβολαίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ακαθάριστη αμοιβή του Αργεντινού σε ετήσια βάση είναι 138.809.404 ευρώ ή 74.900.000 ευρώ «καθαρά», ήτοι ο Μέσι αποκομίζει 210.297 ευρώ «καθαρά» την ημέρα!

Επίσης ο Μέσι φέρεται να πήρε ένα ποσό περίπου 100 εκατ. ευρώ ως πριμ υπογραφής, ενώ όπως είχε γίνει γνωστό από το καλοκαίρι ότι και προέκυψε το σίριαλ με την αποχώρηση, στο ηγεμονικό συμβόλαιο που του προσφέρθηκε το καλοκαίρι του 2017, ο Μέσι θα εισέπραττε ποσό  75 εκατ. ευρώ εφόσον ολοκλήρωνε την τετραετία στη Βαρκελώνη και δεν αποχωρούσε πριν τη λήξη του.

Η  πρώτη αντίδραση του Μέσι μετά τη δημοσιοποίηση των όρων του συμβολαίου του όπως διαρρέεται από το περιβάλλον του  είναι να  καταθέσει καθώς δημοσιεύτηκαν παρανόμως προσωπικά του δεδομένα.

Πηγή: Ant1news.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ