Επιμέλεια Ισμήνη Λέντζου 

Φρίκη στη Βρετανία μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος πέρυσι τον Δεκέμβριο με πρωταγωνιστή έναν έφηβο φοιτητή ο οποίος σκότωσε έναν 15χρονο μαθητή σε απομακρυσμένη δασική έκταση επειδή τον εκβίαζε ότι θα αποκαλύψει τη σχέση τους και του ζητούσε χρήματα.

Ο Μάθιου Μάισον, τότε 18 ετών, έπεισε τον 15χρονο Άλεξ Ρόντα να έρθει σε ραντεβού (θανάτου όπως αποδείχτηκε) κοντά στο αγροτικό χωριό Άσλεϊ στο Τσέσαϊρ με την υπόσχεση ότι θα κάνουν σεξ και στη συνέχεια τον χτύπησε μέχρι θανάτου με ένα μεγάλο μεταλλικό κλειδί, σύμφωνα με την εισαγγελία.

 

 

Ο εκβιασμός που ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος 

Τη δεύτερη ημέρα της δίκης του στο δικαστήριο του Chester Crown, ο δικηγόρος του Μάθιου Μάισον δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο κατηγορούμενος είχε ήδη πληρώσει στο θύμα περισσότερες από 2.000 λίρες τις προηγούμενες εβδομάδες για να μην αποκαλύψει τη σχέση τους. Μάλιστα φέρεται να του είπε στο ραντεβού “ο εκβιασμός πρέπει να σταματήσει”.

Ωστόσο ο Μάισον, τώρα 19 ετών, από το Ash Farm στο Όλλερτον του Νότσφορντ, αρνείται τη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι ενήργησε για αυτοάμυνα και ότι είχε χάσει τον έλεγχο μετά από πρόκληση.

 

 

Το ημίγυμνο σώμα του Alex Rodda βρέθηκε από συλλέκτες απορριμμάτων στις 13 Δεκεμβρίου πέρυσι. Το κεφάλι και το σώμα του είχαν υποστεί τουλάχιστον 15 χτυπήματα.

Κατά τη διάρκεια της Δίκης την Τρίτη ο εισαγγελέας Ian Unsworth ολοκλήρωσε την εναρκτήρια ομιλία του και είπε στους ενόρκους ότι, αφού υπέστη τα θανατηφόρα χτυπήματα, ο κατηγορούμενος καθαρίστηκε σε μια αποθήκη ενός φίλου και στη συνέχεια επισκέφτηκε φίλους στο The Red Lion στο Pickmere.

Ένας φίλος πίστευε ότι ήταν «ο φυσιολογικός ευτυχισμένος εαυτός του», είπε στο δικαστήριο.

Τράβηξε μια φωτογραφία selfie σε μια παμπ και το δημοσίευσε στο Snapchat, το οποίο η εισαγγελία είπε ότι ο κατηγορούμενος «έβαζε το έδαφος» για ένα πιθανό άλλοθι.

Εκείνο το βράδυ έστειλε στη φίλη του ένα μήνυμα καληνύχτας με μια φωτογραφία του να χαμογελά στο κρεβάτι χωρίς καμιά ενοχή. 

Η μητέρα του Alex, Λίζα, η οποία βγήκε έξω για φαγητό στο Knutsford με μια φίλη, έκανε μια σειρά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να καλέσει τον γιο της στο δρόμο της για το σπίτι και αργότερα έμαθε ότι ήταν με τον κατηγορούμενο, δήλωσε ο εισαγγελέας.

 

 

ΠΗΓΗ: manchestereveningnews.co.uk

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr



ΠΗΓΗ